rare plant

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/01/2017 - 14:18
jochempje

rare plant

ik heb een vraagje over een rare plant die we hebben staan. wij noemen hem een vingerplant, omdat de stengel lijkt op op elkaar gestapelde vingers :) dus: de stengel lijkt uit los op elkaar gestapelde segmenten te bestaan. we hadden hem eigenlijk opgegeven, maar recent is de bovenste 'vinger' erbij gegroeid, en kwamen er ineens blaadjes aan, en nu zelfs bloemetjes. (rechts op de foto, ze zijn een beetje uitgebloeid. ik weet helaas niet precies hoe ze er in volle bloei uitzien) de plant kan zichzelf op dit moment niet overeind houden. de bladeren zijn dik en stevig.
weet iemand wat voor plant dit is? dan kan ik uit gaan zoeken hoe ik hem op kan kalefateren zodat ie weer stevig genoeg wordt voor zijn eigen gewicht :)

rare plant
di, 03/01/2017 - 15:47
GreenConnection

Senecioinfo-icon articulates, een van de vetplanten soorten.

di, 03/01/2017 - 21:35
jochempje

yess! de hot dog cactus :) súperbedankt, nou kan ik gaan uitzoeken wat ik ermee moet :)

di, 03/01/2017 - 22:24
Ineke*

Hoe kom je aan die rare naam, en hoe ga je dat uitzoeken ???????

di, 03/01/2017 - 22:40
RdB

-@ Greenconnection: tikfoutje? S. articulatus (Bron: Kew, Catalogue of Life etc.) @ Ineke, Google er op en je komt die Engelse (Amerikaanse) naam zo tegen. Een NL-naam is mij niet bekend.
Ruud

di, 03/01/2017 - 23:49
GreenConnection

Je hebt gelijk, Ruud! Zonder te checken klakkeloos overgenomen.
-@Ineke: in dit geval is de naam candle plant beter, want een cactus is dit zeker niet, maar een vetplant.
@Jochempje: verzorging: als iedere vetplant een lichte, zonnige plek met een rusttijd in de winter(waarbij de plant blad verliest), 's zomers redelijk water met tussentijds opdrogen van de potgrond. Deze plant verlangt een goed doorlatend grondmengel gemengd met wat steentjes/grindkiezels. Wat grotere kiezels aan de voet kunnen je plant ondersteunen, zodat dat lelijke stokje niet meer nodig is.

Onderwerp gesloten