Strelitzia heeft het moeilijk

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/03/2020 - 12:21
Ubermilan

Strelitzia heeft het moeilijk

Hey!

Ik heb nu zo'n jaar een Strelitzia (hij heet Cornelius) die het in het begin erg goed deed, maar al een tijdje beetje aan het kwakkelen is. Ik vermoedt dat ik hem in het begin teveel water heb gegeven en dat de kunstmest hem ook geen goed heeft gedaan. Daar ben ik dus vanzelfsprekend mee gestopt, heb een watermeter gekocht om de vochtigheid te meten en heb een deel van de aarde vervangen met vulkaan steentjes ( onderste 20% alleen steentjes, dan 60% een mix van aarde en steentjes en de bovenste 20% alleen aarde). Inmiddels staat Cornelius ook op een plek met wat meer zon om de winter wat beter door te komen.

Hij ziet er echter niet happy uit (zie foto's). Vreemde is dat hii er al maanden hetzelfde uitziet (blad wordt niet bruiner, niet meer vlekken etc) en er komen geen nieuwe bladeren meer bij. Hij lijkt wel steeds wat meer te gaan hangen, maar weet ik niet helemaal zeker. Ik twijfel dus of ie dood is (lijkt mij niet), maar weet niet zo goed wat ik moet doen om Cornelius weet happy te maken zodat ie weer gaat groeien en dat er weer nieuwe bladeren komen.

Hebben jullie tips? Wellicht snoeien?

di, 03/03/2020 - 13:18
GreenConnection

Zet deze Strelitzia nicolai zomer en winter op een zonnige plek en geef pas water als de kluit opgedroogd is. Gesloten potten geven altijd problemen met waterafvoer en zuurstofgebrek. Vulcaansteentjes of hydrokorrels helpen daar nauwelijks bij. 

di, 17/03/2020 - 20:23
GreenConnection

@Ubermilan: mee eens?

Onderwerp gesloten