Probleem met cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/02/2020 - 14:15
T.Joostema

Probleem met cactus

Hallo mede forum gebruikers. Ik heb een probleem met mijn cactus. Ik heb deze cactus een jaar geleden gekocht en op een wat donkere hoek van mijn bureau gezet. Een paar weken later heb ik bedacht dat hij beter bij het raam kon staan. Een week geleden bij het water geven zag ik deze gekke plek op de zijkant zitten. Na een beetje onderzoek ben ik er niet echt achtergekomen wat het probleem was. De plek is niet zacht dus ik neem aan dat het niet rot is. Volgens mij is het een Echinocactus Grussonii maar dat weet ik niet zeken. Kan iemand mij vertellen wat er mee aan de hand is? Misschien gebrek aan water of zon? Of misschien toch een te koude ruimte? Alvast bedankt!!

De rare vlek
vr, 28/02/2020 - 15:28
GreenConnection

A. een donkere plek voor een cactus is absoluut een foute plek.
B. de winter is voor cactussen een rustperiode en geef je helemaal geen water.
C. de combinatie koude omgeving en watergeven in de rusttijd kan problemen geven.

vr, 28/02/2020 - 15:33
T.Joostema

Ik heb de plant nu bij het raam staan. Ik heb hem water gegeven omdat ik dacht dat het door water tekort kwam. Kan ik nog wat doen of kan ik hem beter met rust laten?

vr, 28/02/2020 - 17:39
GreenConnection

Laat de plant voorlopig met rust.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag