STRELITZIA NICOLAI

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/04/2019 - 17:31
Willemm (anoniem geplaatst)

STRELITZIA NICOLAI

Sinds een halfjaar staat bij ons in de huiskamer een Strelitzia Nicolai.

Ik geef de plant elke week een halve liter water ( wanneer de grond nog nat aanvoelt wacht ik tot hij droog is) de plant staat ongeveer 2 meter van het raam vandaan en ongeveer 2 keer per week spuit ik de bladeren nat zodat er geen stof op blijft zitten.

Nu zit ik met twee vragen.

1 . Sinds kort komen er nieuwe bladeren bij alleen scheuren ze al voordat ze helemaal zijn uitgerold. Kan ik deze het beste laten zitten of afknippen (aangezien deze niet meer dicht groeien heb ik gelezen). Of zijn er tips om dit in een vroeger stadium te verhelpen.

2. Op de foto zie je dat sommige bladeren naar binnen trekken. Is dit een teken dat de plant te veel of te weinig water , of te weinig of teveel zonlicht.

Mocht iemand me kunnen helpen alvast bedankt.

Groet Willem M,

do, 11/04/2019 - 17:33
Willemm (anoniem geplaatst)

Hierbij nog een paar foto's

do, 11/04/2019 - 17:56
GreenConnection

Het probleem is bekend; ook mijn plant vertoont af en toe een blad wat slecht ontrolt. Meestal gebeurt dat in de winter, dus mogelijk een geval van lichtgebrek of een te lage luchtvochtigheid. Ik laat het blad zitten en na een tijdje wordt het toch nog redelijk normaal, weliswaar gescheurd.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag