Yucca krijgt gele bladeren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/09/2019 - 19:28
CaroT

Yucca krijgt gele bladeren

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier en zou graag wat tips krijgen voor mij yuccainfo-icon. Ik heb de plant vanaf januari. Er komen nog steeds nieuwe bladeren uit, maar sinds 1,5 maand krijg hij aan de onderkant steeds maar gele bladeren, die verdrogen dan en ik knip ze weg.
Ik geef niet te veel water en 1x in de maand wat voeding. Heb de plant juist afgelopen weekend buiten afgesproeid, had het idee dat de plant er daarna beter uit zag, maar het gele bladeren proces gaat helaas gewoon door...
Plant staat midden in de woonkamer meer dan 4 meter bij het raam vandaan, niet heel ideaal, maar volgens mij licht genoeg, plant krijgt van 2 kanten licht. Had tot ruim een maand geleden dit probleem ook niet.
Enige wat ik mij nog kan bedenken is dat de plant misschien overgepot moet worden, staat nog in zijn eerste eigen pot, in een buitenste pot.
Ik hoop dat iemand een goede tip heeft, wil de yucca graag weer mooi krijgen.

do, 26/09/2019 - 20:26
GreenConnection

Yuccainfo-icon is een plant van oorsprong uit zonnige, droge streken. Vier meter van een raam is te donker. Je kunt deze plant bijna als een cactus houden. Verpotten vlak voor de winter kun je beter uitstellen tot het voorjaar.

do, 26/09/2019 - 20:41
CaroT

Bedankt voor je reactie, is het dan niet typisch dat de plant nu pas gele bladeren krijgt, ik heb hem al vanaf januari en daarnaast krijgt hij nu nog steeds nieuwe bladeren.

do, 26/09/2019 - 21:51
GreenConnection

Groeien doet een plant ook in de schaduw, maar de bladeren die dan gevormd worden, zijn vaak slapper.  In de zomer is er natuurlijk wel genoeg licht, maar juist nu de dagen korter worden, krijgt de plant geel blad door te weinig licht.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag