Yucca te veel of te weinig water?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/01/2021 - 12:45
Natasja (anoniem geplaatst)

Yucca te veel of te weinig water?

Hallo, wij hadden in mei 2020 een driestammige Yuccainfo-icon gekocht en deze op ca. 1 meter afstand van het grote raam op het zuiden in de woonkamer geplaatst. Daar heeft hij de hele zomer lang mooi staan shinen, maar na de intrede van het najaar takelde onze Yucca af. Of het aan het aanzetten van de radiator (onder de vensterbank van het raam waar de Yucca vlakbij staat) of een overschot aan water gelegen heeft weten we niet, maar de bladeren aan de langste twee stammen vielen uit en hingen steeds meer slap en de stammen zelf werden een beetje zacht op de grens met de bladeren. Daaeom hebben we die stammen na een tijd verwijderd. Dit is de kortste stam die er nog over is. Zoals te zien op de foto, hangen de onderste bladeren en zijn deze vergeeld. Volgens internet komt dat door een teveel aan water, maar de grond is super droog. Ik geef ook telkens maar een klein scheutje (eens in de 2-3 weken). Heeft deze Yucca toch teveel water gehad of is ie juist verdroogd?

zo, 10/01/2021 - 16:51
GreenConnection

De plant heeft teveel water gehad en aan de kleur van de grond te zien is de aarde nu nog te nat.

wo, 20/01/2021 - 08:55
Natasja (anoniem geplaatst)

Ik denk dat dat aan de foto ligt want de aarde is juist volledig droog en er zijn inmiddels nog meer bladeren gaan hangen. Denkt u dat het alsnog beter is om de plant nog geen water te geven?

wo, 20/01/2021 - 09:03
GreenConnection

Liever sproei je de plant en niet alleen het blad, maar ook de stam.

wo, 20/01/2021 - 19:49
Natasja (anoniem geplaatst)

Oke, bedankt! Ik zal voortaan de bladeren en de stam sproeien, i.p.v. de grond met een gieter te bewateren

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.