Probleem druiven

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/10/2019 - 10:37
wiche (anoniem geplaatst)

Probleem druiven

Hey iedereen

Ik heb een vraag over mijn druivelaar.

Bijna elke tros is helemaal verschrompeld. In het begin leek het te gaan om enkele besjes, maar nu is eigenlijk heel de oogst naar de vaantjes. Ze zijn helemaal verschrompeld, rot en er zit precies een soort van witte laag over.
Na opzoekingswerk dacht ik aan meeldauw, maar het ras van de druivelaar is Glenora. Deze soort zou resistent moeten zijn tegen meeldauw. Bovendien is er aan het blad zelf niet echt iets te zien, denk ik. Ik laat de plant tegen mijn garage groeien en die staat zuidgericht, krijgt dus de hele dag zon.

Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Is het een mogelijkheid dat de plant simpelweg te groot is en daardoor de druiven niet genoeg kunnen dikken?

wo, 09/10/2019 - 13:27
peterplant

Naar mijn weten is de druif Glenora een zogenaamde pitloze druif. Dat pitloze moet je wel met een korreltje zout nemen. In koele zomers kunnen zich tot pitjes vormen.
De Glenora staat niet bekend als resistent tegen meeldauw, het zou hooguit een ras kunnen zijn dat minder gevoelig is voor meeldauw. Minder gevoelig is niet hetzelfde als ongevoelig. Er zijn rassen met een verhoogde resistentie , zoals Dornfelder en Regent, maar houdt er rekening mee dat elke resistentie doorbroken kan worden. Het weer deze zomer is ideaal geweest voor de meeldauw en komt in veel planten voor die andere jaren nergens last van hadden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag