Probleem druiven

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/10/2019 - 10:37
wiche (anoniem geplaatst)

Probleem druiven

Hey iedereen

Ik heb een vraag over mijn druivelaar.

Bijna elke tros is helemaal verschrompeld. In het begin leek het te gaan om enkele besjes, maar nu is eigenlijk heel de oogst naar de vaantjes. Ze zijn helemaal verschrompeld, rot en er zit precies een soort van witte laag over.
Na opzoekingswerk dacht ik aan meeldauw, maar het ras van de druivelaar is Glenora. Deze soort zou resistent moeten zijn tegen meeldauw. Bovendien is er aan het blad zelf niet echt iets te zien, denk ik. Ik laat de plant tegen mijn garage groeien en die staat zuidgericht, krijgt dus de hele dag zon.

Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Is het een mogelijkheid dat de plant simpelweg te groot is en daardoor de druiven niet genoeg kunnen dikken?

wo, 09/10/2019 - 13:27
peterplant

Naar mijn weten is de druif Glenora een zogenaamde pitloze druif. Dat pitloze moet je wel met een korreltje zout nemen. In koele zomers kunnen zich tot pitjes vormen.
De Glenora staat niet bekend als resistent tegen meeldauw, het zou hooguit een ras kunnen zijn dat minder gevoelig is voor meeldauw. Minder gevoelig is niet hetzelfde als ongevoelig. Er zijn rassen met een verhoogde resistentie , zoals Dornfelder en Regent, maar houdt er rekening mee dat elke resistentie doorbroken kan worden. Het weer deze zomer is ideaal geweest voor de meeldauw en komt in veel planten voor die andere jaren nergens last van hadden.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.