Problemen met Hedra

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/03/2020 - 11:59
William83

Problemen met Hedra

Beste Forum leden,

Ik heb problemen al ruim 2 jaar met onze Hedra. De haag was 3 a 4 jaar geleden echt top en super dicht begroeid maar het is nu al ruim 2 jaar drama.

Ik heb 3 foto's toegevoegd hoe de situatie er nu uit ziet.

De groene hedra zit er al vele jaren erin en was mooi dicht begroeid. Maar 1 a 2 jaar geleden zat er spint in of een beestje die de bladeren deden verkleuren als een olievlek en de bladen vielen er daarna eraf.

De bruine gedeelte was mooi groen en is 2 jaar geleden opnieuw aangeplant en de stekjes zijn gekocht bij intratuin wat leek op goede kwaliteit. deze kant is van de winter gaan verkleuren naar de kleur bruin. in de grond hebben we vorig jaar ook kalk 2 x gedaan

Weet iemand hoe we deze hedra haag weer mooi vol kunnen krijgen want wij zitten op het punt om er gewoon maar alles eruit te gooien en iets anders voor in de plaats te doen.

Ik zie graag jullie oplossing te gemoet.

groeten,

William

nieuw geplaatste hedra 2,5 jaar geleden
De wortels van de nieuwe hedra die 2,5 jaar geleden geplaatst zijn.
dit de oude hedra waar spint of een beestje heb gezeten die olie achtige vlekken op het blad achter laat en uit eindelijk het blad eraf valt
za, 28/03/2020 - 13:22
peterplant

Dit soort problemen heeft altijd (!) met de grond te maken. De grond is te droog, te nat, te arm. Wat de oorzaak is kan ik door de foto's niet zien.
Ik vraag me wel af waarom je kalk strooit.
De plant heeft daar niets aan. Geef ze gewoon eens goed mest.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag