Ruimte wortels hedra

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/05/2020 - 21:20
Avd (anoniem geplaatst)

Ruimte wortels hedra

In onze tuin komt een schuifpoort met daaraan een blok beton van ongeveer 80cm diep. Echter willen we bij de poort ook een klimop plant laten groeien tegen hekwerk. Aan de andere kant van het hekwerk zit weer het trottoir van de gemeente. De ruimte tussen het blok beton en het trottoir en het blok beton is slecht 15cm waar de zwarte grond zit. Is dit voldoende om daar nog een klimop (hederainfo-icon) te laten groeien?

di, 05/05/2020 - 21:29
GreenConnection

Als de wortels maar diep genoeg kunnen groeien en de planten voldoende water krijgen is dat geen probleem.

wo, 06/05/2020 - 21:37
Avd (anoniem geplaatst)

Ik heb nog even zitten denken, ik heb wellicht nog een andere optie, namelijk het blok beton dieper in de grond zetten en daar 2 kleinere betonnen paaltjes opzetten waar de poort op kan dragen (zie afbeelding). Het blok zou dan tegen de stoep van de gemeente grond aankomen. Er zit dan echter wel 40cm zwarte grond op het blok. Is dat ook voldoende om de hedra te laten groeien? De wortels kunnen dan wel naar voren toe weg. Voor de rest wordt alles om het blok aangevuld met goed tuinaarde.

Legenda voor de afbeelding:
Donkergrijs: Bestrating
Bruin: Gebroken puin
Zwart: Tuinaarde
Groen: de hedra heg
lichtgrijs: het blok beton

wo, 06/05/2020 - 22:59
GreenConnection

Zeker in het begin na planten, zal je wat extra alert moeten zijn op uitdroging. Als de wortels eenmaal hun weg hebben gevonden, dan komt de groei er wel in.

wo, 06/05/2020 - 23:01
GreenConnection

-

do, 07/05/2020 - 07:55
Avd (anoniem geplaatst)

Wederom bedankt voor de reactie, ik ben sowieso van plan om er een druppelslang bij te leggen, dat zou dus goed moeten gaan.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag