Aardbeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/03/2010 - 12:14
spinning-ray

Aardbeien

Hallo,
Vorig najaar begonnen met tuinen.
Kreeg mooie aardbeienplantjes van buren en plante deze in een bed.
In de winter zag ik dat mijn tuin een soort badkuip is en ja hoor op het laagste punt staan mijn aardbeien!
Nu is mijn vraag kan ik de aardbeien er nog uit halen mijn tuinbed ophogen en de aardbeien weer terug plaatsen?
En alle tips voor een goede aardbeien oogst zijn welkom!~
Alvast bedankt.

do, 25/03/2010 - 18:36
planten118

Je kunt jouw aardbeienplanten met zo veel mogelijk wortels rooien en op een nieuw bed weer uitplanten maar jouw oogst zal minimaal zijn,nl
aardbeien worden door stekjes groeiende aan ranken vermeerderd en half
juli uitgeplant,jouw planten moeten weer opnieuw wortels gaan maken,de ranken zullen kort en dun zijn,je kunt de groei bevorderen door de
bloemknoppen weg te halen en daardoor goede stekjes te telen voor de oogst
van vruchten in het volgende jaar.

di, 06/04/2010 - 21:58
v. Essen

U kunt de plantjes natuurlijk overnieuw planten en het zaaibed ophogen maar dan hebt u misschien de kans dat het opnieuw gebeurt.
Ikzelf heb mijn aardbeien planten in van die hangende manden. Hierdoor heb je er geen last meer van en de kans op slakken en ander ongedierte is hierdoor ook minder.

Groeten, v. Essen

za, 22/05/2010 - 02:29
silfje

ook ik heb aardbeien in hangmanden, het voordeel is inderdaad dat je er meer controle op hebt en het teveel aan water loopt bij heel veel regen vanzelf weg. Het staat trouwens ook heel leuk, met eerst de bloemen, en later de vruchten aan de ranken. Op de foto zie je mijn hangmand, deze hangt aan de schutting bij het terras, het bestaat uit een hanging basket frame en een mandje met plastic gevoerd waar ik voor de afwatering gaten in heb gemaakt ongeveer 1 a 2 centimeter van de onderkant. Zo blijft er telkens een beetje water in zitten voor de drogere periodes. Alle materialen had ik nog en ik vind het er zo best leuk uitzien :)

Het nadeel is dat je potten en manden erg in de gaten moet houden omdat planten in pot nou eenmaal makkelijker verdrogen. Als je dit in de gaten houdt, en af en toe wat mest geeft, dan heb je er verder weinig omkijken naar.

Aardbeien
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag