Artisjok

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/07/2022 - 01:45
MJM60

Artisjok

Waardoor krijgt artisjokzaailing bruine vlekken op blad?

Artisjok
di, 19/07/2022 - 11:31
peterplant

Er is niet voor elk bruin plekje een oorzaak aan te wijzen. De foto is niet erg scherp. Het zou een rupsje aan de onderkant van het blad kunnen zijn , zou een schimmeltje kunnen zijn, zou verbranding of verdroging kunnen zijn.

Gewoon doorgaan met op tijd water geven en af en toe wat minerale mest erbij. 

Is het trouwens niet erg laat op ze nu nog te zaaien? Of is dat daar waar je zit de juiste tijd?

di, 19/07/2022 - 12:25
MJM60

<p>Heb net een rups gevonden en aan de kippen gegeven. Het is hier een gematigde temperatuur gemiddeld 25 graden en en in de nacht 18 graden. Winter 15 -18 overdag en nacht 11-15 graden. Het is hier op Madeira subtropisch dus zal wel lekken dan met de artisjok. Ga het gewoon proberen. Had artisjok ook in NL maar die verdween in de winter en kwam in het voorjaar weer op. Ben benieuwd wat deze gaat doen.&nbsp;&nbsp;Heb ook net spinazie gezaaid en vraag me af of ik al spruitkool en tuinbonen kan zaaien.&nbsp; Wat denk jij? Als je het leuk vindt kijk dan eens op de website van Madeira kun je zien wat hier allemaal groeit. Ben nog een beetje een leek hier wat groenten kweken betreft.&nbsp;</p>

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag