Bodemverbeteraar

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/09/2006 - 21:44
mijntuin

Bodemverbeteraar

Is er een plant, of zijn er meer, die ik als bodemverbeteraar kan gebruiken. Dus geen compost oid, maar levende, liefst bloeiende planten tussen de groenten in mijn moestuin.
Ine.

zo, 03/09/2006 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je vraag is te algemeen gesteld om er een eenduidig antwoord op te geven. Wat wil je verbeteren? De structuur? het stikstofgehalte omlaag of omhoog? Aaltjesbestrijding?

Op de link:
https://tinyurl.com/yyxakn8j
moet je eens kijken onder hoofdstuk 2 wat je wilt bereiken, via de hyperlinks vind je dan wel additionele info. Heb je dan nog vragen stel die dan gerust,

M.vr.gr.,

Ruud

ma, 25/09/2006 - 23:57
den ouwen

hallo,
na het rooien van de aardappelen heb ik een groenbemester ingezaaid. helaas weet ik de naam niet. Gekocht in AVEVE.Gewoon laten groeien, in de winter vervriest het en in de lente ondergraven.
Nu geeft het een mooi groen tapijt, zonder dat er onkruid in komt.

di, 26/09/2006 - 00:51
George

Een heel deel planten zoals vb. klavers en acacia's brengen stikstof uit de lucht in de bodem. Dit wordt in de landbouw ook gebruikt om te bodem te verbeteren.

Je kan ook vb de bodem verbeteren door enkele bomen aan te planten met goedverterend strooisel. De es is de kampioen maar ook vb. kers, acacia, hazelaar, vlier, populier, wilg. Deze soorten worden in de bosbouw aanzien als bodemverplegende soort.

In de landbouw heb je natuurlijk de groenbedekkers die eerst en vooral erosie verminderen in de winter, maar na de winter ondergegraven worden waardoor het organische gehalte (humus)van je bodem stijgt.

In de tuin kan je dit dus doen door vb wat goedverterend bladafval tussen je planten te strooien.

di, 26/09/2006 - 12:15
jcm

lupine deze plant bloeit mooi en geeft ook nog stikstof in de grond

ma, 04/12/2006 - 11:40
anouksos

Goudbloem (calendula) kan je ook gebruiken.

Onderwerp gesloten