op zoek naar leivorm fruitboom

1 bericht / 0 nieuw
#1 za, 06/01/2018 - 17:15
Romke

op zoek naar leivorm fruitboom

Beste mensen,

Voor een stukje tuin op het zuiden ben ik op zoek naar een leivorm fruitboom.

Deze boom wil ik solitair planten en moet dan denk ik zelfbestuivend zijn (er staan hier nauwelijks fruitbomen in de woonwijk).

Mijn gedachten gaan uit naar een boom die maximaal 2 a 2,5 meter hoog wordt maar wel strook van 3x5 meter ter beschikking heeft. Aan de zuidkant ligt bestrating waardoor er geen schaduwwerking naar de boom toe is.

Wat ik lastig vind - gezien het ruime aanbod - welk ras ik moet kiezen. Ik zoek een sterk ras die niet roest/schurft gevoelig is. Alle fruitbomen vindt ik eigenlijk wel mooi: appel, peer, kers of pruim. Het lijkt mij leuk om fruit uit eigen tuin te eten. Druiven heb ik al geprobeerd, vanwege mijt ben ik op zoek naar een nieuwe invulling.

Het liefst zou ik een kant en klare boom kopen die al de juiste vorm heeft en zo de grond in kan.

Wie heeft een goede tip voor mij?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag