Paardenmest

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/08/2006 - 18:53
Heidi Steven

Paardenmest

Hallo,

Wij hebben een huis met een moestuin en een kas gekocht. Als we klaar zijn met verbouwen en verhuizen wil ik groenten en kruiden gaan telen maar dat zal dan wel wat voor het volgend jaar zijn. Mijn vraag voor nu gaat over de composthoop. Ik ben van plan om een composthoop te maken zodat ik volgend jaar over goede compost beschik. Mijn buurman heeft een paard in een wei grazen. Er is geen stro, het dier eet alleen maar gras en wat daar nog meer groeit.
Is het een goed idee om die mest te verzamelen en op de composthoop te gooien? Hoeveel emmers vol zou ik daar dan voor gebruiken?
Bedankt voor jullie advies.
Groetjes,
Heidi

za, 26/08/2006 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben jaren de mest uit de stallen gebruikt voor de tuin. Is niets mis mee. Alleen als het paard net ontwormt is, is het aan te raden om de mest ff niet te verwerken in de tuin. Vinden de wormen en andere bodembewoners niet zo fijn. Verse mest bevat teveel amonia. Dus daar wel ff rekening mee houden. Om die reden lieten wij de mest meestal een jaar staan voor het gebruikt werd. Als je er de plek voor hebt zou ik 2 hopen maken. 1 voor gebruik in de tuin en 1 die waar je dagelijks op kunt storten.

Gr. Miranda

zo, 10/09/2006 - 12:25
Heidi Steven

Hallo,

bedankt voor je antwoord. Ik ga eens met de buurman praten. Wat je voor niks kunt krijgen hoef je niet te kopen tenslotte.
Groetjes,
Heidi

wo, 04/10/2006 - 20:28
werken

Hoi beste tuinliefhebber

Ik heb ook een paar shetlanders.
En ik doe ook een heel klein beetje mest in de tuin.
Want ze zegen dat er goede voerding in de mest zit.
Ik doe het er dan wel nog een beetje in harken want dan kan het er mooi op liggen en je kunt het ook doen als het een beetje regent want dan zakt de mest naar beneden.

De groetjes Erwin Peters

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag