Peulen groeien niet gretig

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/04/2021 - 17:09
MJM60

Peulen groeien niet gretig

De peulen in pot groeien niet echt gretig. Veel kleine plantjes groeien bijna niet. Wat gaat er fout? De peulen staan in halfschaduw met nachttemperatuur van 15 graden en overdag 18 graden.

Peulen in pot
wo, 07/04/2021 - 19:16
peterplant

Arme grond?

wo, 07/04/2021 - 20:42
MJM60

Kan dat de oorzaak zijn? Heb door de grond wat zand gemengd en gedrooge paardemest.

Zou ik dan mest kunnen geven?

wo, 07/04/2021 - 22:21
peterplant

Het is tegenwoordig erg in om al dan niet gedroogde koemest of paardenmest te geven. Men vergeet daarbij dat planten geen uitwerpselen van dieren eten. Dat moet eerst door het bodemleven verteerd worden, dat duurt bij opgegeven temperatuur ongeveer 2 maanden en dan komen er langzaam maar zeker kleine hoeveelheden voeding vrij. Bij planten die in een paar weken of maanden flink moeten groeien duurt dat veel te lang en is de hoeveelheid vrijgekomen voedingsstoffen te laag, zeker in een pot . Dat zand is goed voor de drainage maar maakt de grond nog armer. Ik zou in jou geval regelmatig bij gaan mesten met vloeibare kunstmest. Dat werkt veel sneller.

do, 08/04/2021 - 16:02
MJM60

Dank je voor je advies. Ik heb meteen de planten bemest. Hoop dat dat helpt.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag