Cornus florida 'Cherokee Sunset'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/01/2018 - 14:20
kl123

Cornus florida 'Cherokee Sunset'

Plant in de plantengids: 

Dit forumonderwerp is uitsluitend bedoeld voor het stellen van vragen, het geven van antwoorden en het geven van tips en informatie over deze unieke plant. Reacties die geen betrekkingen hebben op deze plant zullen verwijderd worden.

Cornus florida 'Cherokee Sunset'
zo, 21/01/2018 - 14:27
kl123

Heeft ook heel mooi blad in de herfst.

Gr.Klaas .M

Cornus Florida-Cherokee Chief
za, 27/01/2018 - 09:02
tuinprins

Helaas zijn Cornusinfo-icon florida en cultivars hiervan tamelijk gevoelig voor de schimmelziekte Anthracnose (Discula destructiva). De ziekte leidt tot bladvlekken en taksterfte. In NL zijn hier voor de particuliere tuinbezitter geen middelen beschikbaar om deze ziekte te bestrijden. Verder zijn Cornus florida en cultivars in droge zomers tamelijk vatbaar voor meeldauw.

Een beter keus voor Nederlandse tuinen is Cornus kousa (en cultivars). Deze soort (komt van nature voor in China) heeft een goede resistentie tegen anthracnose en is weinig gevoelig voor meeldauw. Herfstkleur is in het algemeen goed en bovendien produceert deze soort opvallende op frambozen gelijkende eetbare vruchten.

Gegroet, de tuinprins

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.