beestjes in een pot

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/09/2006 - 02:31
maanzaadje

beestjes in een pot

Ik weet dat beestjes in de tuin wel gezond zijn, maar als er pissebedden en duizendpoten en andere compostruimende beestjes in een bloempot zitten, en nog wat slakjes onderaan.

Is dit nog wel gezond voor de plant? Gaan ze niet aan de wortels eten?

Het gaat over vaste planten, laurier, jacaranda, pelargoniuminfo-icon, munt, bieslook, bloembollen.

di, 19/09/2006 - 23:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hoeft ze niet leuk te vinden maar kwaad doen de genoemde dieren niet. Pissebedden houden niet van verse groente, die hebben veel liever fijn verrotte. Duizendpoten moeten daar niets van weten, zijn ras carnivoren. Slakken kunnen uiteraard wel vers groen aan maar genoemde planten hebben daar niet gauw last van. Overigens zijn het vooral de kleine sla-slakjes (naaktslakken) die veel schade doen.
Wat er echter gebeurd is dat bovengenoemde dieren overdag een aangename schuilplaats zoeken. Door de planten op steuntjes te zetten worden ze aanzienlijk minder interessant.

Ruud

wo, 20/09/2006 - 11:17
MiB

Ben het niet geheel met voorgaande schrijver eens. Pissebedden eten wel degelijk aan de wortels! Ze zijn dol op orchideeënwortels dus het lijkt me sterk dat ze ook niet aan de wortels van andere planten eten.... Ik verdelg ze handmatig, weg ermee, tegen de tijd dat je de vraat ziet is de plant al flink aan het kwijnen!

Dus ik zou het een en ander op een verhoging zetten (daar hebben ze een hekel aan) en als het kan verpotten.

Succes Miranda

wo, 20/09/2006 - 20:20
maanzaadje

Ik was even anoniempje, bedankt voor het antwoord, ja ik zal ze maar in het oog houden die beestjes.
Teveel is teveel.

do, 21/09/2006 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat pissebedden orchideeen wortels eten is nieuw voor mij. Mijn Cymbidiums, Zygopetalum en dendrobiums staan buiten op de grond. De potten zijn beter gevuld met pissebedden dan substraat, net nog even gekeken maar toch geen vraat waargenomen (wel kluiten pissebedden). Dus of jouw pissebedden moeten op een ander dieet zijn overgestapt of er moet een andere boosdoener zijn geweest.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag