Beestjes in orchideeen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/07/2004 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beestjes in orchideeen

Hallo,

Normaal gesproken hoef ik van dit forum nooit gebruik te maken,maar nu heb ik dus ook last van een plaag. En wel in mijn orchideeenverzameling op de vensterbank. Op de bovenlaag van de potten en in de overpotten zitten kleine grijsachtig,wittige beestjes. Ze zijn nog geen cm groot en lijken wel op een mini pissebed. Ik kan geen zichtbare schade zien aan de planten. Van de 30 zijn er misschien 3 die wat rimpelige bladeren hebben,maar dat wijt ik ergens anders aan. Ik heb de planten al eens eerder besproeid met Ecostyle tegen luis en spint. Ze zijn dus wel teruggekomen. Nu hoop ik dat er iemand is,die weet wat het voor beestjes zijn en hoe ik ze kan tegengaan?

B.v.d. en met vriendelijke groet,

Rietta

do, 22/07/2004 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste ,
Ik vermoed dat je orchideeën aangetast zijn door de wolluis: deze nestelt zich meestal onderaan het blad of in het hart waar het plantensap opzuigt. Bestrijden kan met een insecticide, door biologische bestrijding of door ze weg te nemen met een pincet en schoon te maken met een penseel doordrenkt met een oplossing van detergent of minerale olie.
Vriendelijke groeten
Wilfried
www.tuinadvies.be

Beestjes in orchideeen
di, 09/11/2004 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het wolluis is kan je dit ook bestrijden met bladglans het klinkt raar maar het is echt zo. Bladglans zit in een grote spuitbus. Je moet goed op de wolluis spuiten en een paar keer herhalen en dan is het weg en je hoeft geen chemische middelen te gebruiken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag