Beukehaag verdort

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/06/2006 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beukehaag verdort

Help, mijn beukehaag (fagusinfo-icon) begint weer verbruining te vertonen aan de bladranden en punten. Vorig jaar werd de hele haag op een paar weken tijd kaal. Dat was ook rond juni-juli. Er zitten geen beestjes op. Heb ook naar de wortels gegraven en zie geen larven of dergelijke. De wortelkorst zit ook goed vast, dus geen schimmel. Ik heb begin dit jaar een beetje gedroogde koemest gestrooid dus aan de voeding ligt het ook niet volgens mij. Ik weet niet wat ik nog kan ondermemen om mijn 25 jaar oude haag niet weer kaal in de zomer te laten gaan.

do, 08/06/2006 - 14:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ojee! Ik zag gisteren bij mijn "jonge" beukenhaag ook bruine randjes te voorschijn komen. Weet iemand wat hier tegen te doen is?

za, 01/07/2006 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beukenhagen verlangen naar veel schimmels in de grond, het kan dus zijn dat er te weinig bodemleven in de bodem zit. Dit kan verbeterd worden door bijv compost bij de stam te leggen en dat er een beetje in werken. Het andere kan zijn dat ze door de zon verbranden door bijv overdag met veel zon water te sproeien op de bladeren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag