Bladverkleuring Acer oorzaak?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/06/2013 - 18:25
Draco

Bladverkleuring Acer oorzaak?

Het nieuwe blad van Acerinfo-icon palmatum 'Osakazuki' heeft een bladverkleuring waarbij het bladgroen langs de bladnerven donkerder is dan in de periferie.
Wijst dit op een gebrek aan een bepaalde voedingsstof en zo ja welke? Op een andere lokatie in de tuin heeft de Japanse wijnbes hetzelfde probleem. Wat kan ik er eventueel (nu nog) aan doen?

Bladverkleuring Acer oorzaak?
ma, 03/06/2013 - 21:16
tuinprins

Dat zou kunnen maar het zou ook aan het koude voorjaar kunnen liggen. Laatst vertelde iemand mij dat bij lage temperaturen planten bepaalde stoffen niet zo goed kunnen opnemen. Ik weet niet of dit verhaal klopt maar het zou een verklaring voor dit verschijnsel kunnen zijn. Ik zou gewoon een paar weken afwachten en kijken hoe de bladkleur zich ontwikkelt.

Gegroet, de tuinprins

di, 04/06/2013 - 00:20
WiPe

Naar mijn idee lijkt dit eerder op magnesiumgebrek.

di, 04/06/2013 - 02:16
Draco

Voor het laatste geval zou ik bitterzout kunnen uitgieten, 10 gram per liter wordt als dosering genoemd. Baat het niet dan schaadt het waarschijnlijk evenmin. Ik ben het wel eens met Tuinprins dat de uitbundige bladgroei in korte tijd misschien ook een rol speelt. Bij Rubusinfo-icon phoenicolasius onstaat het verschijnsel later in het seizoen en hier leidt het tot een slechtere vruchtontwikkeling.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag