Bloesems vallen van appelboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/06/2010 - 15:00
meandmoi

Bloesems vallen van appelboom

Hallo

Wij hebben een 4 jaar oude appelboom die twee weken geleden prachtig bloeide. De bloesems zijn echter, op 4 na, allemaal in twee dagen verdroogd en er afgevallen. De boom ziet er verder gezond en sterk uit. Nou hebben wij het idee dat de boom niet bestoven is waardoor er geen vruchtvorming is onstaan. Er zitten nu 4 miezerige appeltjes van 2-3 centimer aan.

Kan iemand ons vertellen of onze gedachte juist kan zijn. We hebben dit idee omdat we in onze tuin, in tegenstelling tot andere jaren, sowieso geen bijen zien.

Vriendelijke groet

Remy

za, 12/06/2010 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een jonge appel van 4 jaar, draagt nog geen vruchten. De boom is volop bezig met z'n wortelgestel op te bouwen. Na 5-7 jaar kun je vrucht verwachten.

Om welke soort appel gaat het eigenlijk?

za, 12/06/2010 - 22:01
guy_fruit

Vermoedelijk ontbreekt er een ander appelras welke gelijk bloeit en goed stuifmeel heeft.
Stond er een ander appelras (in bloei) in jouw tuin of in die van de buren?
Welk appelras is het bij jou?

Mvg,
Guy
https://tinyurl.com/yy6qk4k4

zo, 13/06/2010 - 20:27
meandmoi

Hallo

Misschien moet ik wat duidelijker zijn. De boom staat ruim 4 jaar in onze tuin en dus is ie geen 4 jaar. Vorige jaar heeft ie ook prima appels gegeven. Het is een Jonagold en er staat nog een ander appelboom in onze tuin en dat is een golden delicious. Vandaag waren we op bezoek in de Fruithof in Buitenpost ook daar zagen we veel dode bloesen hangen in de fruitbomen. Dat ze niet waren afgevallen had te maken met het feit dat ze ingesponnen waren. Mijn vraag was meer naar het ontbreken van bijen en of dat het probleem zou kunnen zijn.

Bedankt voor de reacties ik hoop dat we met bovenstaande informatie nog iets verder komen.

Vriendelijke groet

Remy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag