Clematis ziek?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/08/2003 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematis ziek?

In mijn tuin heb ik een aantal verschillende clematisinfo-icon planten verspreid als klimmers staan. Ze bloeien wel, maar beginnend vanaf de onderste bladeren naar boven toe verkleuren de bladeren. Gelig en donkerbruine vlekken die zich steeds meer uitbreiden. Dat geeft de plant, ondanks de schitterende bloemen, niet zo'n frisse uitstraling. Er is duidelijk iets niet in de haak. Wie kan mij zeggen wat er mis is en wat te doen?

za, 09/08/2003 - 09:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oorzaak droogte. Ondanks dat ik toch veel water geef zien sommige clematissen er al half dood uit. Als je je ergert aan de dode blaadjes je kunt ze zo verkruimelen tussen duim en wijsvinger. De blaadjes er niet aftrekken maar afknippen. Het gebeurt ook wel dat een clematisinfo-icon in een keer na de bloei afsterft. Als een Clematis een goed stel wortels heeft kan er bijn niets gebeuren. Geef desnoods nog wat mest. 10 cm. van de steel af dan kan de plant sterk de winter in. Succes!

ma, 18/08/2003 - 09:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat Anouk beschrijft is precies wat er met al mijn klimmers gebeurd. M'n Kiwi loopt al weer uit maar verloor eerst alle bladeren. De Blauwe regen net hetzelfde (zie eerdere posting) Ik heb een aantal mensen de bladeren laten zien maar niemand weet raad. Het blad wordt bruin vanaf de nerf naar buiten en verdroogt. Hopelijk weet iemand meer..

do, 23/10/2003 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anouk, het is waarschijnlijk de inktvlekkenziekte, ik heb deze aantasting laatst bij een klant gezien ....... eht is een schimmel of bacterien die na een regenperiode vaak actief wordt. Bij een droogte zie je dat de buitenkant van het blad uitdroogt net als bij vorst..groetjes, erwin

Onderwerp gesloten