kamperfoelie ziek?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/08/2003 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamperfoelie ziek?

Dit jaar gebeurt hetzelfde als vorig jaar zomer met mijn kamperfoelie en clematisinfo-icon. De kamperfoelie begint met een mooie bloei die dan langzaam aan aangetast wordt door iets dat de bloemen een a.h.w. verkoold uiterlijk geeft. De plant zelf gaat niet dood maar geen bloemetje blijft dit lot bespaard. Dit is een jaarlijks ritueel aan het worden en totaal niet beantwoord aan de verwachtingen die ik bij de kamperfoelie had. De heerlijke geur heb ik nog steeds niet in de neus gehad! Als de plant nou in z'n geheel zwart, dood zou gaan zou ik hem verwijderen. Maar volgend jaar begint hij (en ik) weer vol goede moed.
Wie kan mij vertellen wat er aan de hand is en misschien tips geven hoe het te verhelpen?

za, 09/08/2003 - 09:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo. ik heb jaren hetzelfde gahad met een oranje kamperfoelie aan het begin van de tuin . Mijn trots.Ging allemaal goed tot de eerste bloemen en dan kreeg ik luis. Ik dacht vorig jaar nog een jaar krijg je de kans meteen tegen luis ingespoten. Nergens meer last van dit jaar tenminste. De plant is het nu eindelijk waardig om op die plek te staan. Het is overigens geen geurende dat is alleen bij de lichtere soorten

do, 08/07/2004 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op zoek naar een oplossing m.b.t. mijn kamperfoelie kwam ik dit bericht tegen. Ik heb dezelfde problemen. Al vanaf mei voer ik een niet aflatende strijd tegen de luis. Ik dacht het onder controle te hebben en de kamperfoelie bloeide als nooit tevoren. Nu staat hij er weer vreselijk bij. Verkoolde bloemen, gele bladeren, geen leven meer in de krijgen. Ik word er moedeloos van. Worden deze problemen alleen veroorzaakt door de luis? Of zou het een andere oorzaak kunnen hebben?

Onderwerp gesloten