Dringend hulp voor ziek goudvisje

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/04/2011 - 11:03
Gudruna

Dringend hulp voor ziek goudvisje

Hallo,
Ik heb een goudvisje van 8 jaar oud. Nu is ze ziek geworden. Ze was al 1 à 2 weken niet goed. Het begon toen ze op haar zij lag. Gelukkig hadden we het op tijd gezien en haar in een aparte kom gezet. Toen ging het terug wat beter. Had er toen ook Esha2000 en Exit bij gedaan. Toen het beter ging (na ong. 4 dagen) hebben we haar teruggezet bij het andere visje. Maar gisteren lag ze weer op haar zij op de bodem van het aquarium. Ze eet al 2 weken niet meer. Ze ligt maar stil op de bodem en beweegt haar zijvinnen heel weinig. Haar vinnetjes lijken ook wat roder dan normaal.

Hier info:
-Hoeveel vissen: 2
-Eerst had ik 2 visjes, dan is er eentje dood gegaan en dan zat het ene visje (van 8jaar) een paar jaar alleen in het aquarium. Ongeveer 2 maanden geleden hebben we een ander visje gekocht (ook een goudvisje). Maar ik denk dat het een jongen is. Dat visje kwam altijd aan haar en dan heeft ze, denken we, ook eitjes gelegd (maar die hebben we uit het water gehaald). Zou het kunnen dat dat andere visje haar te veel stress bezorgd (Het kleine visje zwemt veel, maar het grote is kalm) ?
- de temperatuur : ongeveer 25-27 graden (kamertemperatuur). Zou het kunnen dat de temperatuur van het water te hoog is ?
- Ze zitten in een aquarium van 17 liter + filter. Ik weet het het is veel te klein! Toen ik het aquarium kocht wist ik niet dat het veel te klein was (had toen 1 goudvis). Dat nieuw aquarium was al groter dan het vorige.
- Over de waterwaardes weet ik niets (kan ik iets kopen om die te meten in de tom&co misschien ?)

Ik heb al op heel veel forums en op internet gekeken maar ik kan niet zeggen wat ze juist heeft. En de mensen in de dierenwinkel weten er ook niets van.

Misschien zal ik nog een foto posten straks

help alsjeblieft. Ze zit nu in een kom, maar ligt op haar zij. Ik weet echt niet wat ik nu nog moet doen.

Alvast bedankt

zo, 17/04/2011 - 15:11
Gudruna

Mijn visje is net gestorven.

zo, 17/04/2011 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

He, dat is nou jammer. Misschien was het toch van ouderdom.

zo, 17/04/2011 - 21:55
ylona

Je bent vast een heel lief mens.

zo, 17/04/2011 - 23:11
Gudruna

bedankt :)

Onderwerp gesloten