Minima blijven aan de lage kant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/04/2011 - 09:45
edwardkarin

Minima blijven aan de lage kant

Het is en blijft de komende tijd prachtig weer, erg stabiel en overdag tot aan de 20 graden.
Maar de minima blijven helaas aan de lage kant, komende week zakken deze zelfs naar de 2 tot 4 graden, dat is ook merkbaar aan de groei van de exoten.
Het feit dat er vocht tekort kan ontstaan is er niet direct maar de kuipplanten moeten wel in de gaten worden gehouden denk ik, uitdroging kan al voorkomen door de droge lucht.

Pas als de minima niet meer zakken onder de 10 graden bespeur je veel meer groeikracht ondanks dat het nu overdag mooi helder en zonnig is.

Maar ondanks dit, is het mooi weer, wel droog, dus nog niet erg groeizaam door deze ontbrekende factor.

Beetje mediterraans eigenlijk.

Edward

zo, 17/04/2011 - 13:29
jeremaine

Ondanks de lage nachttemperaturen heb ik gisteren de Musa's welke ik afgelopen jaar binnen heb overwinterd weer in de volle grond gezet, dus bij een evt nachtvorst is er nu geen weg meer terug. Even duimen dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar ik denk van wel, immers een licht nachtvorstje zal hooguit wat bladschade aanbrengen op dit moment verwacht ik zo. Mocht het echt te koud worden, tja.. dan moet ik even wat beschermen, maar dat zou ik een raar gevoel vinden zo in het voorjaar... ha ha ha.

zo, 17/04/2011 - 17:12
peter42

Tja, als het onbewolkt is, dan stijgt de warmte zo op, en kan het s'nachts dus behoorlijk afkoelen. Verder kan het zelfs nog in juni een paar koude nachten opleveren, maar ik denk niet dat een bannaan van 1 graadje nachtvorst meteen het loodje zal leggen, mits je niet op de boerenbuiten woont met een tuin op het noorden waar de wind vrij spel heeft.
De meesten van ons wonen allemaal in de stad met beschutte tuintjes, dus daar zal het altijd minder koud worden dan de weersvoorspellingen opgeven.
Als het nou een paar nachten achter elkaar een paar graadjes zou gaan vriezen, dan zou het wel eens mis kunnen gaan, maar dat zie ik zo snel niet meer gebeuren.
Ikzelf laat mijn bananen nog in de kas staan, maar wel dag en nacht met de deur open zodat ze alvast aan de buiten temperaturen kunnen wennen, en heb ik tot eind april toch geen tijd om mijn tuin zomerklaar te maken, en heb ik ik een dennenboom die op dit moment weer een lading stuifmeel aanmaakt waar je niet goed van wordt, want alles zit hier onder dat gele poeder, dus kan ik zelfs nie tens m'n deur vd keuken of woonkamer opezetten omdat ik anders die gele zooi door heel m'n huis heb zitten,
dus moet ik wel wachten tot die vervelende periode voorbij is.
Volgens de regels zou je moeten wachten tot na de ijsheiligen, dus half mei, maar de gok om m'n bananen 2 weken eerder buiten te zetten durf ik dan wel te nemen, want op mijn plaats is het altijd een paar graden warmer dan ze opgeven.

zo, 17/04/2011 - 22:12
palmbird

Nachtvorst hebben we hier geen last meer van gehad;In het of ;weerstation in Waregem al 2 keer rond de 25° gehad.Vanaf dinsdag iedere dag tot volgend weekend met geluk 24 tot 25°.

zo, 17/04/2011 - 22:17
RdB

Ik woon wel buitenaf maar een (heel) klein beetje nachtvorst doet weinig kwaad, zo snel bevriest een blad ook weer niet, ik heb wel eens ijs van een gemberblad (Hedychium) geveegd. Bij mij staat nu al heel veel buiten. De teerdere planten (Impatiensinfo-icon) wel in de buurt van een boom, scheelt 's nacht met koude (dus windarme) nachten ook weer een graadje of wat. De bannaan (nou ja een Musella) staat al weer een week buiten.
Die IJsheiligen hebben verder niets te betekenen. Het is een handig ijkpunt maar het kan ruim van te voren niet meer vriezen of juist daarna nog. 't Is meer napraterij want ik zet toch al 10-tallen jaren mijn planten veel eerder buiten, zelfs veel orchideeen. I.v.m. een vroege vakantie zullen dit jaar ook de koude gevoeligste vroeg gaan buiten spelen.

Ruud

Onderwerp gesloten