Een soort rups op mijn roos, wat te doen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/07/2015 - 15:05
Catpants

Een soort rups op mijn roos, wat te doen?

Hey allemaal,
Ik ben een ontzettende noob op het gebied van tuinieren, maar ik heb op mijn balkon wat kruiden en ook een roos verzameld.
Nu zitten er sinds een week ongeveer een soort groene rupsjes op mijn roos, die de bladeren aanvreten. Ik heb al een beetje gezocht op informatie, maar ik kan echt niet vinden wat het is en ik heb geen flauw idee wat ik eraan kan doen! Hopelijk weet iemand hier raad!
Ik heb een foto gemaakt van de rupsjes:

Een soort rups op mijn roos, wat te doen?
wo, 01/07/2015 - 17:43
Polplastron

Er zijn 3 mogelijke manieren om hier mee om te gaan:
1) Een insecticide spuiten ... maar dat is alsof je met een kanon een mug gaat doodschieten; veel geweld voor een klein probleempje.
2) De beestjes laten zitten: in een tuin zou ik dat aanraden omdat rupsjes e.d. goed voer voor vogels zijn en de schade aan de roos meestal goed meevalt. Op een balkon is zo'n natuurlijk evenwicht moeilijker te vinden dus is dit misschien in dit geval een minder goede optie.
3) De 10 geboden: met je vingers (en zo heb je er tien) kan je makkelijk rupsjes doodknijpen of wegvangen. Zeker als je maar één aangetaste plant hebt is dit de beste optie.
MAAR ALTIJD ... het hoofd koel houden en vooral niet panikeren!
Groeten,
Pol

wo, 01/07/2015 - 17:49
Catpants

Hi Pol,
Bedankt voor je reactie! Ik ben echt een beginner op tuingebied (of in mijn geval: balkongebied), dus ik heb er veel aan. Heb de rupsjes net met de hand verwijderd, hopelijk werkt dat :)

wo, 01/07/2015 - 18:31
Polplastron

Natuurlijk werkt dat; al kan het zijn dat je morgen of zo nog eens moet controleren of er nog zitten hé! ;)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag