eventuele nadelige effecten van een composthoop

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/09/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

eventuele nadelige effecten van een composthoop

Ik heb een enorme tuin. Achterin, in een hoek liggen de twee composthopen. Ik bouw er een op gedurende twee jaar, dan laat ik hem twee jaar liggen en daarna verwerk ik hem. Dit doe ik nu al 15 jaar zo.
De tuinafscheiding met de buren bestaat uit een flink uit de kluiten gewassen laurierhaag van 18 jaar oud en plm 2,50 m hoog.
Een stukje van die haag is vorig jaar doodgegaan (één of twee planten) en de buren denken dat het komt door mijn composthoop.
Is het mogelijk dat een composthoop een dergelijk nadelig effect heeft? Ik gooi daar de gangbare composteerbare zaken, vnl. gras, maar geen aardappel- of sinaasappelschillen ivm gif.
Nu staat er bij de buren wel een oude kastanjeboom bij die haag, en aan mijn kant een wilg en een acacia, die ik best voor hen zou willen omzagen als dat helpt.
Wie weet een antwoord?

do, 28/09/2006 - 01:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dus van de 18 jaar dat de haag er staat ligt de hoop er al 15 jaar.....en dan zou hij er plots dood aan gaan.
Ik vrees dat de buren een stok zochten om de hond te slaan.
Ik heb sowieso nog nooit gehoord van een plant die door de nabijheid van een composthoop dood ging. Bij mij groeit er o.a. een Meidoorn, een Iep en een Liguster naast. Geen probleem.

Ruud

ma, 16/10/2006 - 18:11
birdwatcher

als de composthoop dicht bij de heg staat kunnen hier planten afsterven,dit komt dan door de compost inkt de vrijkomt,
vooral composthopen waarin veel gemaait gras verwerkt wordt kunnen veel van deze zwarte vloeistof produceren,beter beluchten kan dit voorkomen.
groet Dirk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag