goudvis sterfte

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/03/2010 - 20:45
guppie

goudvis sterfte

Sinds een week zijn er 11 goudvissen gestorven in mijn vijver van 3000 liter. Ze zitten er sinds vorig jaar maart in en tot nog toe had ik geen problemen. De hele winter heb ik er een bruissteen in gehad. Vanaf de eerste lijken vorige week zaterdag heb ik ook aardig wat water ververst. Vanaf maandag heb ik de pomp van ellende elke dag 1/2 tot 1 uur per dag aangezet. Volgens de winkel was het water prima. De vissen zien er goed uit, maar zij heel erg dood. Heb er nog wel een paar over maar wil ze er liever niet allemaal een voor een dood uit halen :-(.

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? In de winkel zeiden ze dat het aan de temperatuur van het water kon liggen, maar kan het moeilijk gaan verwarmen in de vijver.

Ik hoor graag tips ideeen en oplossingen of een adres waar ik heen kan in de buurt van den Haag.

zo, 28/03/2010 - 13:46
monet

Vandaar dat een vijver op sommige plaatsen diep genoeg moet zijn. Daar blijft de temperatuur constant en kunnen de vissen overwinteren.

zo, 28/03/2010 - 17:36
veldt

Hallo,
Het kan een algemene ziekte zijn die gemakelijk ontstaat na een lange vorstperiode. Zuurstof en temperatuursverschillen zijn erg belangrijk na z,on periode.Het is dan ook verstandig ook na een vorstperiode geen exstra zuurstof toe te voegen omdat dit de temperatuur van de lagen water aantast.
Na het weghalen van de dode vissen is het verstandiger om voor volgend jaar er meer waterplanten in te zetten die de zuurstof in het water op peil houden.
Dit kan door zuurstofrijke waterplanten te zetten en stengels die door het ijs groeien te laten staan om gassen die ontstaan in de winter te laten ontsnappen onder het ijs.
mvg Piet bevers watergids ivn
velt bladel

zo, 28/03/2010 - 22:43
guppie

Maar kan iemand mij dan uitleggen waarom het NU pas gebeurd? Het is toch al een tijdje niet meer zo koud en de bruisbal heeft de hele winter aan gestaan, zo kon hij niet dichtvriezen had ik gelezen. Er staan aardig wat planten in, dus daar denk ik dan ook niet gelijk aan als oorzaak. Vanmorgen had ik er weer een.....

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag