Heermoes door natuur wegwerken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/08/2006 - 02:30
Ocin

Heermoes door natuur wegwerken

Beste forumlezers,
Via "Wageningen" ben ik op het spoor van deze webstek gekomen. Wellicht heeft iemand ervaring.
Ik ben bezig om heermoes in mijn tuin uit te roeien. Ondertussen heb ik niet de illusie dat dit in één seizoen voor elkaar is.
Bezig zijnd met het karwei kwam mij ter ore, dat het planten van aardappelen - gedurende meerdere jaren - een remedie zou zijn.
Allereerst de vraag of de suggestie effectief is.
Een tweede vraag is of een aan de aardappel verwante plant voorhanden is, daar het planten van aardappelen in een 'stadstuin' geen optie is.
Ik ben benieuwd
Gegroet
Ocin

za, 26/08/2006 - 15:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt mij een drama,aardappels of wat dan ook te planten waar heermoes aanwezig is. Je kunt immers aan de gang blijven het groeit harder dan wat ook en de wortels trek je toch niet mee. Wat je kunt proberen te spuiten met round-up econ 400 gemixd met aa-mix hiervan krijgt het een behoorlijke tik dit zou je nu bij droog weer nog kunnen proberen of in het voorjaar en herhalen. denk bij het spuiten wel om je schoeisel loop niet na het spuiten op gras of over beplanting heen maak schoeisel eerst goed schoon. Of anders alles afgraven tot tenmiste 50 cm diep kijk goed of alle wortels dan ook goed weg zijn en dan afvoeren.

Succes

za, 26/08/2006 - 17:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat met die aardappelen is een fabeltje.
U bent via Wageningen op dit forum gekomen.
Nou kunt u via paardestaart op Goooogle op een site komen waarop u veel meer over dit onkruid kan lezen.
bestrijding is echter moeilijk, gedurende herfst en winter met de spa de grond omgraven en de wortels uitnemen, zo heb ik het indertijd weggekregen. Maar er zijn er ook die de voorkeur geven aan gif, maar dan nog heb je het zomaar niet weg.
Ten eerste spuit je er het meeste naast, waarom ook geadviseerd wordt om het met een kwastje aan te brengen. Nou, begin daar maar aan.
Belangrijk is dat je iedere stengel weghaalt zodat het zich niet meer kan uitzaaien en gooi die rommel niet op je composthoop.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag