bloemen agapanthus wit!

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/08/2006 - 02:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloemen agapanthus wit!

ik heb in een pot een aantal agapanthussen zitten. Vorig jaar had ik een paarse bloem. Dit jaar had ik drie bloemen, maar alle drie wit. Waardoor komt dit? Is het net zoals bij een hortensia, dat je iets moet toevoegen om de bloemen blauw te houden. Zoja, wat kan ik dan doen. ? De planten staan overigens al zeker drie jaar in de zelfde pot, en ik laat ze gewoon overwinteren buiten. Ik heb gewoon weg niet de ruimte om van alles naar binnen te halen. Ik heb namelijk nog meer kuipplanten,maar kan helaas niet alles binnen zetten.Op zich groeit het goed, en heb ik ook veel bladeren. Ik hoor het wel, alvast bedankt voor de moeite.

za, 26/08/2006 - 08:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij een Agapanthusinfo-icon werkt het niet zoals een hortensia. Er bestaan wel zo'n 400 cultivars; zowel blauwen als witten. Je geeft zelf al aan, dat je een pot hebt met een aantal Agapanthus(sen). Je hebt waarschijnlijk verschillende cultivars in 1 pot staan. Als ze goed gegroeid zijn, heb je volgend jaar daar duidelijkheid over. Geef wat extra kalium in augustus en ze bloeien volgend jaar rijk. Je kunt de potten beschermen tegen de vorst door ze rondom in te pakken in bubbeltjesfolie. Hou de planten tegen de winter zo droog mogelijk en zet ze op een beschutte plek.
Succes!

wo, 30/08/2006 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Greenconnection,
Ik heb jaren gedacht dat ik mijn Agapantussen een slechte behandeling gaf omdat ze zo klein waren. Ze staan in de tuin en overwinteren prima zonder beschutting.
Zopas heb ik Agapantus Africanus ontdekt! dat was dus de reden waarom de mijnen klein waren.
Kan ik die Africaan ook buiten met noppenplastic overwinteren, of is dat een binnenblijvertje.
Dit is pas een Agapantus! Groot robuust, met bladeren zoals een Clivia!
Grtjs

wo, 30/08/2006 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, Agapanthusinfo-icon africanus is een gigant! Staat momenteel nog in bloei bij mij met een stengellengte van 1.50 m. Ik behandel deze plant zoals alle andere Agapanthus; dus zo lang mogelijk buiten en alleen met strenge en langdurige vorst naar binnen in een vorstvrije schuur. Omdat deze soort z'n blad houdt in de winter kan er wat bladbeschadiging optreden. Meestal groeit dat in het voorjaar snel weer aan en worden de oude bladeren vervangen door nieuwe. Met noppenfolie heb ik geen ervaring. Lijkt me oppassen voor smeul als het teveel afsluit. Belangrijk is al, dat de planten droog de koudeperiode ingaan. Daarom gaan ze in oktober al onder een afdak.
Succes!
Groet, Henk

wo, 30/08/2006 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de info Henk,
Ik kan hem binnenskamers niet koel en licht overwinteren. Wel koel en donker (kelder) zou hij dat overleven? Of is de afdekking van een schuurtje met licht voldoende (daar vriest het namelijk ook)

wo, 30/08/2006 - 01:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het donker lijkt me niet handig, zeker niet langdurig. Dat gaat wel met bladverliezende soorten. Ik heb een schuurtje, waar ik bij heel koude omstandigheden een paar nachten per winter een elektrisch kacheltje laat branden, om de planten net vorstvrij te houden.

wo, 30/08/2006 - 11:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zal hem deze winter op vakantie sturen waar het licht, koel en vorstvrij is. Bedankt Henk, ik heb veel geleerd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag