help me a.u.b.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/02/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

help me a.u.b.

Beste,
Ik heb van school de opdracht gekregen om 5 verschillende bloem soorten te noemen met hun ziektes en hoe de ziektes verholpen kunnen worden. Ik heb al gezocht op internet maar ik kan wel ziektes vinden(de kenmerken) maar niet de bijpassende bloem.
Zou u mischien mij kunnen helpen d.m.v bijvoorbeeld informatie te geven of mischien een link.(Het gaat om welke bloemen welke ziektes hebben, bijvoorbeeld alle ziektes van een roos.)
Met vriendelijke groet.

vr, 05/03/2004 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Zoek dan misschien eens op internet naar de plant (liefst wetenschappelijke naam) EN ziekte (gewoon disease of ziekte intypen) in plaats van naar de ziekte. Op verschillende websites staan de planten beschreven met hun ziektes.
Groetjes,
Pieter

vr, 05/03/2004 - 22:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sterroetdauw op de roos, bestrijden met Baycor van Bayer.
Meeldauw op de Clematisinfo-icon viorna groep bestijden met Eupareen van Bayer.
Krulziekte op de Perzik, bestrijden met Eupareen.
Botrytis(vruchtrot) bij aardbeien, bestrijden met Eupareen.
Roest in prei, te bestrijden met Eupareen.
Ton

wo, 24/03/2004 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

ehm.... Leuk dat die laatste persoon er op reageerde... Maar ik d8 dat er gevraagd werd naar ziektes op bloemen... niet op fruit. Maar goed. Ik moet toevallig zelf ook op zoek naar zoiets. Maar dan botrytus. (toevallig ook een ziekte bij de roos. Kenmerk: bruine slijmerige bladeren... ranzig)
Ik moet weten wat voor maatregelen je kunt treffen om geen botrytus te krijgen..

Groetjes

zo, 27/06/2004 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/mn3hrr en ook https://tinyurl.com/y4plk4x7 zijn engelstalige sites waar je alles over ziekten en hun bestrijding kan vinden.
zelf haal ik informatie bij de buurman van mijn schoonmoeder die zijn leven lang niets anders heeft gedaan dan biologisch tuinieren (voor beroep en vrije tijd).

Onderwerp gesloten