KERS STRUIK

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/09/2011 - 23:00
erik1965

KERS STRUIK

Als buurtbewoners organistatie zijn wij een paar maanden geleden een fruitboomgaard begonnen. Met vallen en opstaan leren wij. Er staan nu 14 laagstam kersen boompjes. Nog geen bloesem en dan natuurlijk ook geen kers aan gezien. Ze staan er wel prachtig bij. OP twee na. Deze hebben rare bladeren (beetje bruin, vallen er makkelijk af). Ze staan allemaal in dezelfde aarde, hebben organische mest gekregen. Hebben ze keurig op de diepte geplant die de kweker heeft aangegeven (dus niet te diep). We hebben al heel wat info proberen te vergaren over het probleem met deze twee boomjes, maar zijn nog niet echt verder gekomen. Aarde hebben we los gemaakt voor meer zuurstof bij de wortels. En waarom hebben de anderen boompjes nergens last van? Hoe lang kan het overigens duren voordat er echt kersen aan zouden kunnen komen (we hebben soorten gekocht die elkaar kunnen bestuiven)

KERS STRUIK
vr, 02/09/2011 - 01:41
peterplant

Ik denk dat de planten uit de volle grond zijn gekomen bij de kweker. Dan worden er altijd wortels beschadigd. Bij de ene boom wat meer dan bij de andere. Het kan zijn dat de bomen die de grootste tik hebben gekregen het eerste aan hun winterslaap beginnen en nu al vast herfst verschijnselen gaan krijgen. Ik ga ervan uit dat de bomen in de lente uitlopen alsof er niets gebeurd is. Moed houden dus.
Op de foto is in ieder geval geen ziekte te herkennen.

vr, 02/09/2011 - 09:20
erik1965

Hallo Peter,

dank je wel voor je bericht. Ik wil wel toevoegen dat de twee boompjes al in de maand juni deze bruine bladeren begonnen te krijgen. Alle boompjes zaten in een pot toen wij ze kochten. Heb wel gelezen op internet dat het beter zou zijn om de boompjes in het najaar aan te schaffen, als ze zo uit de grond komen. We houden hoop. Ik heb nog even een andere foto gedownload. Bladeren zien er toch vreemd uit.

KERS STRUIK
vr, 02/09/2011 - 11:02
RdB

Plant heef thet duidelijk moeilijk gehad maar ik zie er verder ook geen ziekte of zo in.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag