Koperworm

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/09/2004 - 11:49
dvdg

Koperworm

Ik heb al enkele jaren last van koperworm in de aardappels. Het ene jaar is het erger dan het andere. Ik heb het al geprobeerd met zout te strooien, maar dat heeft weinig geholpen, en ik poot ze netjes om het jaar op een derde gedeeld stuk grond.

zo, 12/09/2004 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

in de betere tuincentra zijn strooikorrels te koop welke je bij het planten of zaaien moet onderwerken en 3 à 4 maanden werken, aanplanten van afrikaantjes kan ook wel eens helpen, of misschien een combinatie van de twee?
succes

ma, 13/09/2004 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

koperworm komt veelvuldig voor op grond waar voordien gras stond, ook als je niks doet verdwijnen ze spontaan na enkele jaren, zout is zeer slecht voor de grond en tagetesinfo-icon helpt niet alleen tegen aaltjes niet tegen ritnaalden.Telkens als je de grond bewerkt en ze tegen komt vangen en vernietigen heb ik ook gedaan gaat goed, is gratis en milievriendelijk.

vr, 17/09/2004 - 17:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

's avonds enkele doorgesneden aardappelen met de snijkant naar beneden op de grond tussen de planten leggen, tegen 's morgens zitten deze vol wormpjes en kan je ze probleemloos in de vuinisbak kieperen

do, 07/10/2004 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kevers zetten de eieren vooral af op gras, maar ook ondergespit gras, grote konijnenkeutels, paardenvijgen, noten, grove compost en zelfs schors. Verwijder daarom zo veel mogelijk het onkruid en geoogste planten met wortels en al. Gebruik bij voorkeur kunstmest of hele organische fijne mest niet afkomstig van graseters en geen kompost.

De larven kunnen vier jaar in de grond zitten en eten bijna alles. Ze zijn niet chemisch of biologisch te bestrijden. Ze kunnen door hun pantser heel goed tegen bijna alle bestrijdingsmiddelen. Je zal ze zelf moeten vangen. Gebruik geen zout want dan groeien je planten slechter en krijg je nog meer ziektes.

Vang ze met halve of stukjes aardappels. Steek er een satestokje door om ze terug te vinden en te zorgen dat er geen zieke aardappel resten in de grond blijven zitten. Dan kun je ze om de 30 cm uitzetten en een a twee keer per week oogsten tot de aarappel op is. Het is net als vissen. Soms bijten ze massaal, dan vang je weer niets. De nazomer en vooral het vroege voorjaar zijn het beste. En dat moet je vol houden tot de plaag over is. Als je er veel hebt en je tuin is nog kaal, dan kan een kip je goed helpen bij het oogsten.

di, 09/08/2005 - 00:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij mij zijn de koperwormen te vinden in de slaplantjes,ze etenbij de pas gep;ante plantjes de wortels kapot

Onderwerp gesloten