Leilinde

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/06/2004 - 12:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leilinde

In de leilindes die wij vorig jaar hebben geplaatst lijken insecten te zitten die de bladeren aan de bomen volledig opvreten. Het lijken kleine rupsjes. Het begint met gaten in de jonge bladeren vanaf april-juni, nu is een kwart van de bladeren transparantbruin alsof al het groene materiaal van het blad tussen de nerven is weggevreten. Wie kan ons helpen voordat onze leilindes eind juli volledig kaal zijn?

zo, 13/06/2004 - 16:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit met hetzelfde probleem. de oorzaak zit m.i. in een kleine rode mijt achtig beestje. wie helpt mij aan een remedie om er vanaf te komen

zo, 13/06/2004 - 19:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jan Wolfert, bedankt voor je reactie. Als je een remedie weet laat me het dan alsjeblieft weten....ik ben wanhopig... De leilindes zaten prachtig in het blad, maar het is nu een treurig gezicht aan het worden.

zo, 13/06/2004 - 23:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op de aangetaste bladeren van de leilinde is er sprake van een tapstoelopend groen rupsje met een zwart puntje zowel aan de kop als aan de staart ongeveer een 25-50mm groot. Het lijkt alsof deze rupsjes verantwoordelijk zijn voor de aangebrachte schade aan de leilindes. Wie kan mij vertellen hoe deze beestjes bestreden kunnen worden?

di, 15/06/2004 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben sinds 7 jaar een dwerglinde. Deze heeft het al die jaren goed gedaan, maar helaas net als uw reactie is het bladgroen al bijna helemaal opgevreten door talloze kleine groen rupsjes. Gaat dit vanzelf over, omdat misschien ook deze rupsensoort gaat verpoppen of is het zo erg dat we moeten gaan bestrijden?

wo, 16/06/2004 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij kennen sinds twee jaar ook het probleem van het opeten van bladgroen door groene rupsjes... Misschien is het voor mij eerst interessant dat ik te weten kom met welke rups ik te maken heb. Kan iemand mij dit vertellen, want ik wil wel eens een foto...

Alvast bedankt...

wo, 30/06/2004 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook met onze vorig jaar geplaatste leilindes is hetzelfde aan de hand. Vorig jaar waren aan het eind van de zomer alleen nog bladskeletten over. Een erg zielig gezicht. Dit jaar alles goed in de gaten gehouden. Begin mei kleine groene rupsjes geconstateerd. Gespoten met spul van de kweker. Toen ging het een tijdje goed maar sinds kort begint het gedonder opnieuw: de eerste bladskeletten zitten er al weer aan. Tak voor tak breidt het zich uit. En geen beestje te bekennen! Moeten we nu weer spuiten? Help!

di, 17/08/2004 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben precies hetzelfde probleem: op de vorig jaar geplante leilindes zitten groenige transparante rupsjes die al het blad opeten... De grote vraag blijft wat te doen? Welk middel helpt hier tegen want ik ben bang dat de bomen binnenkort geen gezond blad meer overhouden... Alvast bedankt!

zo, 19/12/2004 - 11:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
ik heb dit onderwerp zo goed mogelijk gevolgd en ben op zoek gegaan. het zijn zeldzame dieren die je absoluut niet proberen te doden. er komen meer rupjes uit. dus.. geen leilindes meer planten als u van van deze diertjes af wilt.

Onderwerp gesloten