Luizen op rozen en kamperfoelie

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/05/2006 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Luizen op rozen en kamperfoelie

Hallo,
Naast m'n voordeur tegen de gevel groeit een kamperfoelie. Hij is weer prachtig, groen en vol knoppen. Dat is elk jaar zo maar tegen de tijd dat hij gaat bloeien zit hij vol luis? denk ik. Het blad wordt vies, plakkerig, glimlaagje en krult. De knoppem worden ook raar en komen niet uit.
Met een rode klimroos hetzelfde verhaal, net als hij prachtig is ook vol met luis en moet ik allles afknippen. Ik wil dit graag vóór wezen alleen weet ik niet hoe! Misschien plantpin of iets anders wat preventief werkt.
HELP, het moment is al bijna daar vrees ik.
Iemand een goeie tip voor mij?
Alvast erg bedankt.

do, 18/05/2006 - 11:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn kardinaalsmuts ziet er ook erbarmelijk uit. De blaadjes blijven klein en krullen op en zitten vol met zwarte luis. Het is een elk jaar terugkerende ellende.
Gisteren heb ik hem maar weer bespoten. Ik heb van Ecostyle een spuitflacon Plantschoon tegen luizen gehaald. Het stinkt even, maar vorig jaar had ik daar ook echt succes mee; en daar hoop ik nu weer op.
Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat ik iets verkeerd doe. Ik ga de luizen te lijf als ze er al in massa's zijn en ik denk dat ik reeds moet gaan spuiten als het blad er nog niet is. En als het blad nog jong is dat nog eens herhalen.
Ik denk dat we de ramp voor moeten zijn en niet als de regering maar steeds achter de feiten aan lopen.
Groetjes, Frans.

za, 20/05/2006 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik heb vorig jaar helaas mijn kamperfoelie eruit gehaald. Niets hielp, snik. Bij mijn buurvrouw heeft ie geen enkele last. Ik denk dat ik 'm op een niet zo gunstige plek had.

Groetjes, An

vr, 09/06/2006 - 13:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

je moet de planten spuiten met glassex multireinigerspray
meteen als je het ziet s,avonds sprayen na een week nog een keer herhalen dit doe ik ook altijd een paar keer per jaar en bloeit de plant de hele zomer volop

do, 22/06/2006 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

niet treuren ann - deze anne heeft hetzelfde probleem met de kamperfoelie en ik ga ook eens met glassex proberen - houden jullie op de hoogte of het lukt. Nu bij sommige rozenstruiken krullen de bladeren helemaal op - zij beginnen zelfs op princesseboontjes te lijken - wat kan ik daar tegen doen - er is geen ongedierte te bespeuren. Help

Onderwerp gesloten