Nazorg na wolluis behandeling

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/05/2008 - 17:32
*Marjolein*

Nazorg na wolluis behandeling

Hallo beste mensen,

Verschillende plantjes bij ons hebben wolluis gekregen (mee gereisd op een nieuwe plant). We hebben al een aantal keren ze aangestipt met upre spititus, gericht op de luisjes dus, maar ze bleven terug komen. Nu hebben we besloten ze met verdunde spiritus (half om half, een klein beetje meer water misschien)te bespuiten, zo voorzichtig, maaar wel zorgvuyldig als mogelijk. De vraag nu is:

Hoe houden we de plantjes zo gezond mogelijk? Moeten we met water naspoelen? iets vooral doen of laten? Het gaat om een Kalanchoe, een bolcactusje en een grootbladige kamerplant met hele zachte fluwelige bladen, waar we de naam nog van op moeten zoeken. Als foto's handig zijn, plaats ik die.

Hoe houden we de luizen weg?

Alvast bedankt!

Marjolein

ma, 05/05/2008 - 01:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vaak is bij een cactus de bestrijding van wolluis uiterst moeilijk, vanwege de plooien in het cactuslichaam. Mogelijk blijft de cactus de bron van besmetting. Misschien kun je de cactus gedurende de zomer buiten zetten. Vogels weten vaak wel raad met de luizen. Een foto van de grootbladige kamerplant is wenselijk voor de naam.

wo, 07/05/2008 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet de larve die onder de wol aanwezig zijn bestrijden.
de bestrijding kan met admire maar daar moet je wel een vetoplosmiddel aan toevoegen bv.een vaat afwas of wat zeep zo dat het middel kan dringen in de wol die vettig is.

Onderwerp gesloten