onze coniferen worde bruin, ziekte???

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/07/2007 - 22:01
pt. nobel

onze coniferen worde bruin, ziekte???

Bij ons in de straat werden plotseling de coniferen van de buurman bruin. Het begon met vlekken en langzamerhand waren al zijn coniferen dood. In dezelfde tuin staan nog meer coniferen maar die bleven groen. Na een paar weken beginnen onze coniferen ook bruine plekken te vertonen, ik ben bang dat het een ziekte is of één of andere vage plaag, wat kan het wezen? Het heeft genoeg geregend, mest is er ook genoeg bij gelegd... dus daar kan het niet aan liggen denk ik heeft iemand een idee?

alvast bedankt voor de moeite!

ma, 23/07/2007 - 22:20
mar.ko

Te nat?

di, 24/07/2007 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lees dit eens:

http://tinyurl.com/y5zjohyt

Ruud

di, 31/07/2007 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben hetzelfde probleem. Naast de coniferenhaag zit bij ons in Gorinchem een klimop die er wel eens doorheen klimt. Deze klimop is een Hederainfo-icon. Ik weet niet of het hier door komt.

vr, 24/08/2007 - 17:13
stopumts

Wat een oorzaak kan zijn, let wel! dat hoeft niet persé! is dat u net in een zendgebied van een gsm of umts mast woont. Ik constateer steeds meer ziekte en zieke bomen binnen een straal van 400 meter van dergelijke masten. info over dergelijke masten kunt u vinden op http://tinyurl.com/y4h8vuov U kunt dit eventueel na laten meten door deskundigen op hetgebied van hoogfreqeunte straling. de straling mag niet hoger zijn volgens DE WERELD GEZONDHEIDSORGANISATIE dan 0,01 micro watt per vierkante meter! Nederland overschrijdt deze norm duizenden malen.
Wat kan nu eventueel het geval zijn aangaande dat zendgebied:
Een dergelijk zendgebied is een electro magnetisch veld, zeg maar een deken van stroom; de hele levende natuur reageert op die deken van stroom binnen dat gebied en staat 24 uur per dag ook zelf onder stroom, tot ong. 2 volt gelijkspanning! U begrijpt dat dit een volkomen tegennatuurlijke situatie is en dat planten dieren constant met hun afweersysteem druk aan de weer zijn, gevolg is uiteindelijk een verzwakt afweersysteem met dat weer als gevolg ziekte en of groeistoornissen.
Nogmaals, en uitdrukkelijk, dit KAN een oorzaak zijn die zeker in de gaten gehouden moet worden! Het HOEFT NIET persé de oorzaak te zijn.
Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben, vriendelijke groet, stopumtsroermond

Onderwerp gesloten