Ook beestjes en niet zo blij mee

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/07/2006 - 04:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook beestjes en niet zo blij mee

Hoi allemaal,

ik word helemaal gek van al die beestjes in mijn tuin. Oh zo leuk een eigen tuin en ik ben er best trots op. Maar het is helemaal neit meer leuk er in te werken. Ik word steeds gestoken door van alles en nog wat. Ik heb alle varianten mieren in mijn tuin:rode, zwarte, vliegende. En nu heb ik ook nog 2 wespen die me het leven zuur maken. Ze zwerven de hele tijd over het gras. Ik vraag me af of ze de vliegende mieren opeten. (Zou mooi zijn ;) ) Maar goed, ze vallen mij ook aan. Op dit moment als ik in de tuin ben loop ik met een deo-bus om die wespen op afstand te houden. (Held op sokken) En sla echt om de vijf seconden een beest dood dat op me zit. Ik zit onder de bulten. Niet meer leuk zo!
Tegen slakken gebruik ik blauwe ecologische slakkenhagelslag. Die helpt perfect. In mijn wijk is het een plaag en ik strooi veel. Mijn tuin is mooi slakkenvrij :D

Luizen heb ik ook op mijn bessen. En andere luizen op mijn haag. Ik heb blauwe mormels in de grond en rode. emelten heten die krengen geloof ik of nog zo'n andere naam. Ik weet niet goed wat ik daartegen moet doen.

Toen ik vorig jaar in dit huis kwam was de tuin zwaar verwaarloosd. Een coniferenhaag breder dan de uiteinden van je handen als je je armen horizontaal naast je houdt. Een veld met onkruid dat zo hoog kwam als het kán groeien. Een zwaar verwaarloosde liguster (is het volgens mij) die ik nu helemaal heb teruggesnoid en elke dag braaf top. Hij word mooi.!

Het was dus niks en het word erg mooi. Het is eerst helemaal met de grond gelijk gemaakt en ik heb lange tijd een zwarte zandbak met een hoop rotzooi gehad. Eerst die rotzooi eruit gehaald. kwam toen al van alles tegen in de grond. Vooral de blauwe en witte larven schijnen je planten op te eten. Ik weet niet hoe ze te bestrijden. Ben bang dat ik mijn planten/nieuwe gras kapot maak. Ook over de mieren zit ik met de handen in mijn haar. Ze hebben de iriitante gewoonte onder planten te gaan zitten. En dus dan durf ik geen kokend water over te heen te gooien. Planten zullen daar toch ook last van hebben?

verder is mijn grasveld dat net ingezaaid is helemaal doorzeefd met een raar grijzig plantje. En nu is een deel ook nog alweer afgestorven terwijl ik dat deel hetzelfde heb behandled als de rest van het gras. (dat op de meeste plaatsen mooi groen is) Ik heb van een vriendin gehoord dat het te maken heeft met mieren. Wie weet er meer van. Is hier trouwens een forum dat een beetje een vaste clan heeft. Het is heir zo groot. Ik heb wel het gevoel dat heir vaste mensen posten. T is alleen zo groot allemaal. dat het lezen me vergaat.

Elke tip is welkom!

Ik vind het niet meer zo leuk in de tuin :(

Groet

AnneMerle

za, 08/07/2006 - 02:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wespen worden vaak aangetrokken door deo of parfum. Best niet meer doen dus. Met de rest kan ik je niet helpen. Sterkte ermee!

ma, 10/07/2006 - 02:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien maak je de tuin te lekker en te verleidelijk voor al die beestjes.
Dat is zo in een verwaarloosde tuin, de beestjes moeten nog wennen dat ze niet meer welkom zijn.
Want die zitten er nog van het jaar daarvoor. Vooral in de grond.

Voor mieren heb je poeder of doosjes die je kan uitzetten.
De tuin aantrekkelijk maken voor egels en vogels die eten veel insecten.
Wespen komen af op felle kleuren en bloemen, dus beter een bruin bloesje of kleedje aan doen in de tuin.
Luizen kan je met confidor (niet op eetbare dingen) bestrijden of met bio.insecticide. als het echt te erg wordt.

Troost je ik zit op dit moment ook met een dikke bult op mn bil, van een beest in de tuin, ik voel het bij elke stap die ik zet.

Veel moed, het is jouw tuin, laat je niet verdringen.

wo, 19/07/2006 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vraag me af of je je hebt gerealiseerd dat bij een tuin insecten en andere dieren HOREN.
Slakken zijn lastig, die pak ik op en gooi ze in de bruine vuilcontainer bij ander organisch afval.
Voor de rest zul je gewoon moeten wennen aan het feit dat je een tuin deelt met insecten en andere dieren.
In de avond komt er altijd een moment dat de muggen met horden op me af komen. Autan muggenstift helpt dan prima.

Wespensteken behandel ik altijd met weegbree, een plantje waar ik zuinig op ben. Het is een "onkruid" dat voorkomt in het grasveld. Ik gebruik het ook bij brandnetel bulten. Ik pluk een paar zo jong mogelijke bladeren en wrijf dat krachtig over de plek. Het helpt grandioos; ook bij mijn kleinkinderen die met blote voetjes door de tuin struinen en dus door wespen (af en toe) worden gestoken.

Leer genieten van je tuin. succes!

zo, 27/08/2006 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties. Ik snap er neits van. Maar ik heb niet gezien dat ik reacties had gekregen! Erg onattent! Op dit moment kan ik niet uitgebreid reageren.
Maar iig erg bedankt !

Ik zal me neit laten verstoten uit mijn tuin. Ik heb de luizen incl oostindische tuinkers weggegooid. Het zijn er al een stuk minder. De mieren zijn ondertussen ook vertrokken. Ik denk dat ze zijn opgegeten door alle mussen die dagelijks in mijn tuin komen.

Groetjes

AnneMerle

Onderwerp gesloten