paardekastanje

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 01/09/2003 - 13:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

paardekastanje

Beste,
Het is reeds het derde jaar dat onze paardekastanjes aangetast zijn door de kastanjemineermot waardoor de bladeren voortijdig ros worden en afvallen. Wij willen hier graag iets tegen ondernemen maar krijgen tegenstrijdige adviezen. Sommigen zeggen dat de bladeren moeten worden verbrand, anderen dat ze moeten worden begraven dan weer wordt er gezegd dat er niets tegen te doen is. Gezien het hier over een tiental volwassen bomen gaat is bladeren verbranden niet vanzelfsprekend we willen het echter wel doen als het hélpt. Wie weet raad?

zo, 05/10/2003 - 01:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het verbranden van de bladeren is het enige wat helpt, MAAR, die volwassen insecten houden geen rekening met een tuingrens, dus als de buren in een grote omtrek niet meewerken,heeft je actie niet veel resultaat omdat ze dan gazoon van bij de buren komen aanvliegen en hun eitjes leggen.

za, 22/11/2003 - 11:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is geen natuurlijke vijand voor de paardekastanjemineermot.We kunnen het leed van de boom enkel verzachten door het toepassen van zogenaamde 'sanitaire' maatregelen.Het verbranden van de gevallen bladeren is er zo één van.Ook kan je de bladeren meegeven met de GFT-container.Compostering op voldoende hoge temperatuur is nefast voor dit beestje.
Wat ook helpt is het aanbrengen van lijmbanden,juist onder de aanzet van de onderste kruintak.Het vraagt wel wat werkt ,maar in een privé-tuin is dit zeker het proberen waard.Doordat de insecten in grote getalen aan de lijmband blijven kleven,vermindert de aantasting van de bladeren.Hierdoor wordt nog slechts een deel van de bladeren bruin,zodat de boom nog voldoende reserve overhoudt voor het volgende groeiseizoen.

vr, 20/02/2004 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat de kastanjemineermot geen natuurlijke vijanden heeft, betwijfel ik.Vorige zomer wemelde het van de pimpelmezen die drukdoende waren met het elimineren van de mineerlarven in mijn kastanjeboom. Dus ik hoop dat het blad deze zomer gaver blijft.
Dus vertrouw op de natuur!

do, 01/09/2005 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is nu een oplossing tegen de kastanjemineermot.
Wij behandelen bomen met Pireco®, een nieuw biologisch middel.
Bij zowel gemeenten als particulieren zien wij resultaat!
Kijk voor meer informatie op https://goo.gl/f1Za5n

Onderwerp gesloten