Phlox paniculata 'Orange Perfection' ziek?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/06/2013 - 20:58
ashira

Phlox paniculata 'Orange Perfection' ziek?

Hallo,

Ik heb niet zo heel veel Phloxen in mijn tuin, maar twijfel of mijn Phloxinfo-icon er wel gezond uit ziet. Het blad krult iets of wat en een ander blad ziet wat gelig, de rest heeft wel zijn normale kleur. Ik kan geen luis of iets ontdekken.
Wie kan mij vertellen of er een ziekte in zit, of dat het zo hoort. Ik heb weinig ervaring met Phlox, maar vind het wel erg mooie bloemen.

Harald

Phlox paniculata 'Orange Perfection' ziek?
wo, 19/06/2013 - 13:50
GreenConnection

Het kan een verschijnsel van bladaaltjes zijn, wat nogal eens voorkomt bij Phloxinfo-icon. De onderste bladeren kleuren dan al tijdens de groei geel.

Kan ook door droogte ontstaan; een tijdelijke groeistoring. De top lijkt me wel normaal te groeien. Geef eens wat water!

wo, 19/06/2013 - 21:21
tuinprins

Ik denk dat de Phloxinfo-icon last heeft van bladaaltjes. Dat gekrulde blad is zeer kenmerkend en als droogte de oorzaak zou zijn dan gaat het blad veel meer hangen.

Tegen bladaaltjes is niets te doen. Plant gaat er niet van dood maar zal ieder jaar van die abnormale bladeren krijgen.

Gegroet, de tuinprins

do, 20/06/2013 - 15:23
birdwatcher

Geen reactie van Harald de witte herder?

do, 20/06/2013 - 16:45
ashira

OK, bedankt voor de info. Ik overweeg om toch maar de Phloxen weg te doen, het zijn er maar twee en dan op een andere plaats overnieuw te beginnen. Deze Phloxen waren al ziek voordat ik ze kreeg, ik weet niet wat er met de vorige eigenaar is gedaan en waar deze gestaan heeft.
Ik ben weer wat wijzer.
Thanks,
Harald en mijn witte herders Ashira en Kaya

Phlox paniculata 'Orange Perfection' ziek?
Onderwerp gesloten