Plaag van cicade in rhododendron???

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/03/2006 - 16:55
LVC

Plaag van cicade in rhododendron???

Hallo
Verleden jaar hadden wij een plaag van vliegende insekten, die de naam cicade hebben, denk ik na opzoeking en die vernijnig prikten, als je in de buurt kwam! Aan de rhododendronknoppen zitten ze ook met massa, kan het zijn dat we hierdoor veel zwarte knoppen hebben dit jaar? We zouden die willen bestrijden! Heeft iemand hier al ervaring mee gehad en is verlost van deze insekten! Hoe heeft u die dan bestreden? Met welke produkten en wanneer moet je er mee starten? Bedankt! Groetjes Ly

Plaag van cicade in rhododendron???
do, 30/03/2006 - 16:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit vliegende sapzuigende insect heet Graphocephala fennabi is op zichzelf niet de rechtstreekse veroorzaker van de bloemknoprot. De vrouwtjes leggen echter overwinterende eitjes in de bloemknoppen, en die veroorzaakt wondjes die als toegangspoort voor bloemknoprot kunnen dienen. verklein de kans op bloemknoprot door eind zomer en begin najaar met een milieuvriendelijk middel op basis van natuurlijke pyrethrum of een insecticide tegen de volwassen cicaden te spuiten. De onvolwassen nimfen zitten van eind voorjaar tot midden zomer op de onderkant van de bladeren, maar veroorzaken nauwelijks schade. Wij hebben hier ook ieder jaar last van maar toch niet zoveel last van bloemknoprot.
Ann.

vr, 31/03/2006 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de goeie uitleg! Dit ga ik echt uitproberen, want je kon niet in de buurt komen van de rhodos of je zat zelf helemaal onder! Als het er maar een paar zijn, zou ik er niet zo'n probleem van maken! Maar mijn brievenbus staat ertussen, zelfs de postbode had al een opmerking gemaakt van venijnige beestjes, doet er eens wat aan!
groetjes Ly

do, 06/04/2006 - 22:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik herken meteen de insecten.
Ik heb veel knoppen die wegrotten, roestplekken, en struiken die de geest geven. Ik zal het zeker uitproberen, bedankt voor vraag en antwoord.
Mery

Onderwerp gesloten