vijver loopt subtiel leeg....

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/03/2006 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

vijver loopt subtiel leeg....

hoi iedereen,
wij hebben een nieuw aangelegde vijver van ong. 7000 litter, diepste punt is 90 cm. Er is ook een watervalletje aangelegd, het water komt uit de filter(bio-filter, zelf gemaakt) en loopt door een beekloopje op platte keien in verschillende niveaus terug de vijver in. De beekloop/waterval is gemaakt in rubberfolie van firestone, de vijver ook. Nu loopt de vijver leeg. Als we de pomp uitzetten, blijft het waterniveau gelijk, dus de vijverfolie is niet lek. Als we weer opstarten, en we vullen de vijver bij na opvullen van de filter, dan verliest hij zo een 2 cm water per 3 dagen. Is dit normaal? we zien nergens lekken. Wie kan ons helpen?
alvast bedankt
poeken

zo, 26/03/2006 - 17:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je ZEKER WEET dat je folie niet lek is, en er ook NIETS met je filter aan de hand is.
Kan het maar één ding zijn.

Je water verdampt.

Op zich is dat geen probleem, dat is een normaal verschijnsel dat bij iedere vijver houder voorkomt.
Bij de één wat sneller dan bij de ander.

Hou het in de gaten, zou ik zeggen.

Succes!

zo, 26/03/2006 - 21:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is ook mogelijk dat bij de waterloop er een miniscuul klein "overloopje"is waardoor je wat waterverlies hebt. Wij hebben hetzelfde meegemaakt. Als de pomp aan was, hadden we ook enig waterverlies en dat kwam doordat er een te krachtige waterstroom tegen een kei in de waterloop kwam. Het spetterde daar over de looprand heen. Na het verzetten van de keien was het waterverlies voorbij op de normale verdamping na.

Tine

zo, 26/03/2006 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met deze lage temperaturen is er niet veel verdamping van water, het is wel aanwezig maar niet in die mate dat het enkele centimeters per dag/dagen betreft.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag