polycare totaalbehandeling

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/04/2011 - 21:53
etna

polycare totaalbehandeling

deze funcide heb ik gebruikt op mijn druivelaar,er zat bladluis op,maar kan dit later geen kwaad als ik van mijn druiven eet?

di, 05/04/2011 - 00:18
rubo

Staat wel in de bijsluiter hoelang de tijd is tussen spuiten en consumeren.

di, 05/04/2011 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fungicide werkt tegen schimmels, niet tegen luis.

di, 05/04/2011 - 16:18
Polplastron

Het woord 'totaalbehandeling' betekent meestal dat het zowel als fungicide alsook als insecticide werkt. Het is beter een gericht product te werken naar gelang de te bestrijden ziekte of plaag. Je neemt toch ook geen medicatie tegen hoofdpijn, hoesten en diaree tegelijk als je enkel hoofdpijn hebt?

Dat gezegd zijnde ... Waarom bestrijd je die bladluizen eigenlijk? Ben je bang dat ze je druivenplant gaan opeten of ziek maken? Weinig kans toe. Ik bestrijd bladluizen hier nu al enige jaren niet meer en mijn rozen en druivelaars doen het erg goed. De koolmeesjes, lieveheersbeestjes en sluipwespen zijn mij dankbaar en ik hen. Geen chemische brol nodig: 't is goedkoper, relaxter en bovenal veel gezonder.

Groeten,

Pol

wo, 06/04/2011 - 21:03
etna

het gaat over dit product alvast bedankt voor de reactie's

polycare totaalbehandeling
vr, 08/04/2011 - 20:58
RdB

Inleveren bij het chemisch afval en nooit meer kopen. Het maakt zelfs een per ongeluk passerende bij kapot en wordt door de plant opgenomen (elk deel van de plant wordt dus giftig). Een volgende keer eerst nadenken en daarna eventueel een maatregel nemen. Spuiten is in een tuin eigenlijk NOOIT nodig, er zijn veelal betere alternatieven. Bij luis op een druif is dat lekker onderuit zakken en niets doen. Ingrijpen is nergens voor nodig, de druif overleefd het prima en de volgende keer zitten de gaasvliegen en lieveheersbeestjes (die je nu kapot gespoten hebt, kun je nog een keer betalen!) al te wachten. De druif bloeit nu nog niet eens dus waarom maak je je druk (wat betreft dat beetje luis). Als je een plant niet kunt houden zonder dit soort middeltjes gooi dan de plant weg en kweek wat anders.

Ruud

Onderwerp gesloten