prunus autumnalis rosea - japanse sierkers

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/04/2009 - 19:10
groeninfoedith

prunus autumnalis rosea - japanse sierkers

Wij hebben een prunusinfo-icon autumnalis rosea – japanse sierkers in onze tuin staan.
Twintig jaar oud. Eerst hebben er twee naast elkaar gestaan. Na tien jaar is een van de twee verwijderd omdat ze te dicht tegen elkaar aan stonden. De boom die nu nog staat bloeit slecht en lijkt op sterven na dood. De boom is een aantal jaren terug al eens gesnoeid. Mogelijk niet op de juiste manier of in de juiste tijd. Ik lees op internet iets over “verdrogingsziekte” en om dit te verhelpen inspuiten met mos. Ik heb alle mos in mijn tuin verzameld – in water gezet – en zo goed en zo kwaad dit ging over de boom gespoten. De boom ook al eens met een schimmeldodend middel ingespoten maar de boom wil niet bloeien en staat er slecht bij. Weinig blad - blaadjes zijn aangevreten – blaadjes zijn verdord en opgekruld – takjes zijn dor en breken bij buigen direct af – weinig tot geen bloeiende bloemen.

Wat kan ik nog doen om deze boom weer in goede staat te krijgen.

prunus autumnalis rosea - japanse sierkers
do, 16/04/2009 - 22:28
tuinprins

Volgens mij heeft deze Prunusinfo-icon last van taksterfte. Dit is een schimmelziekte die tot gevolg heeft dat takken of delen van de takken afsterven. De ziekte wordt verspreid door vogels en insecten. Aan taksterfte op zich is weinig te doen (Ik vind de mos remedie wel een curieuze!).

Taksterfte onder sierkersen is het afgelopen decennium sterk toegenomen. Wat hier precies de oorzaak van is, is nog steeds niet duidelijk. Sommige hoveniers zijn als gevolg van de opmars van taksterfte zeer terughoudend in het aanplanten van sierkersen. Tot slot moet worden opgemerkt dat niet alle sierkersen even gevoelig zijn voor taksterfte; Prunus subhirtella autumnalis rosea is evenwel zeer vatbaar voor taksterfte.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten