rouwvarenmug

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/10/2016 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

rouwvarenmug

Ik ben een fanatieke kamerplanten-kweker maar zit met een behoorlijke rouwvarenmug-plaag. Nou kwam ik op internet tegen dat je die goed kunt bestrijden door kaneel-water met een hoge hoeveelheid kaneel. Is iemand bekend met deze techniek of heeft iemand nog andere tips?
Een mottenplaag in onze kelder heb ik volledig kunnen bestrijden door overal propjes papierenzakdoek met Ceder-olie neer te leggen. De motten kunnen dan elkaars feromonen niet meer oppikken en sterven daardoor uit. Zou dat bij de rouwvarenmug ook kunnen werken?
Bij voorbaat dank!

wo, 19/10/2016 - 17:12
Ineke*

Als u dit nu uitprobeert leren wij er ook iets van, toch? :)
Bedankt voor de tip van de mottenplaag, ga ik bij mijn zoon toepassen!!

wo, 19/10/2016 - 19:31
tuintje60

Heb nu net een stuk of 15 propjes tissue met ceder-olie neergelegd tussen alle planten. Bij de motten was het toen binnen een week of twee klaar, maar deze kleine krengen, ik weet het niet... Ik loop echt elke dag rond de planten om ze dood te slaan maar ze zijn zo piepklein dat dat nog niet eens meevalt...met de stofzuiger gaat het nog het best. De potten geef ik zo min mogelijk water maar aangezien ik nogal veel stekken heb staan, kan ik natuurlijk niet alles te droog laten worden. Het is echt een plaag. Bah.

wo, 19/10/2016 - 22:50
tuinprins

Ik vraag me af hoe de stekken reageren op hoog gedoseerd kaneelwater.
De varenrouwmug kun je goed bestrijden met nematoden/aaltjes (Steinernema feltiae). Zijn gemakkelijk via internet verkrijgbaar. Duurder als kaneel maar ze werken wel!
Gegroet, de tuinprins

do, 20/10/2016 - 00:00
Marei

Door te zoeken met 'rouwvarenmug' kwam ik terecht bij het forum van de NOV: http://tinyurl.com/yxpr4pkc Toevallig ben ik op de jubileumshow in Utrecht Pinguicula's tegengekomen. Bij kwekerij Wubben zag ik ze jl. zaterdag ook staan. Met deze plantjes kom je op een aangename manier van de beestjes af.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag