Delen knolbegonia (Begonia Bonfire)

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/10/2016 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Delen knolbegonia (Begonia Bonfire)

De knollen van deze Begoniainfo-icon zijn na circa 15 jaar gigantisch groot geworden. Ik heb er drie en de grootste heeft ongeveer het formaat van een half brood. Er zitten meerdere groeipunten aan en ik begreep dat ik de knollen kan delen door ze te snijden en in elk stuk een groeipunt te laten.
Mijn vraag is echter deze: door het formaat van de knollen levert delen een erg groot open snijvlak op, de wond maakt de knol erg gevoelig voor schimmel en rot. Kan ik ze nog wel delen met deze grootte? Zo ja, is het dan misschien wijsheid om dat nu te doen, nu ze droog de schuur in gaan, zodat de wond kan indrogen tijdens de winterrust? Of moet je ze sowieso altijd in het voorjaar delen ? En dan nog dit: kun je de wond met stekpoeder behandelen of is er iets anders voor?
Bij voorbaat dank!

wo, 19/10/2016 - 05:48
daucus

Knol van een begoniainfo-icon deel in het voorjaar. Elk deel moet een nieuwe spruit hebben. De wonden bestrijk ik altijd met as van de houtkachel, maar ook met fijn zand of schelpenzand.Stekpoeder is niet geschikt. De delen een week laten drogen op een koele plek en dan oppotten.

wo, 19/10/2016 - 13:34
tuintje60

Dank voor je reactie. Dus je denkt dat het met een snijvlak van dik 20 centimeter toch wel goed komt? Ik ga het dit voorjaar proberen, hoop op veel nieuwe Begoniainfo-icon's want ze zijn fantastisch.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag