schimmel en paddestoelen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/10/2008 - 22:26
don78

schimmel en paddestoelen

Hallo allemaal,

Vanavond ontdekte ik dat er een groepje paddestoelen groeiden in een pot waarin ik een Brahea armata zaailing heb staan. Hartstikke leuk gezicht hoor maar aangezien ik palmen (op)kweek en geen champignons heb ik deze ook gelijk verwijdert. Wat ik daarna constateerde baarde mij eigenlijk wel zorgen. Toen ik de pot aan de onderkant bekeek zag ik dat in alle drainage-gaten van de pot een pluim schimmel zat

Ik heb alle schimmel zoveel mogelijk verwijdert maar ik heb er geen goed gevoel van. Is er een anti-schimmel middel wat ik tijdens een gietbeurt bij kan voegen waardoor ik zeker weet dat de schimmel verdwijnt en weet iemand hoe het toevallig kan dat er ineens zoveel schimmel in deze ene pot zit. De pot waarin deze is geplant is 2ehands maar ik heb deze destijds wel schoon gemaakt met water waar een scheut bleekwater aan was toegevoegd. De andere potten hebben overigen ( nog ) nergens last van.

Hopelijk heeft er iemand advies!

Gr. Don

zo, 12/10/2008 - 12:28
anoniem (anoniem geplaatst)

mischien zaten er sporen van paddestoelen in de potgrond,
toen ik kompost ingefreesd had voor het inzaaien van het gazon had ik
geen paddestoelen en nu staat het er vol van ,vermoet dat het kompost is uit paddestoel kwekerij.
Op de bodem van de potten een laagje wit zand pas ik ook toe tegen schimmelvorming.

zo, 12/10/2008 - 12:32
anoniem (anoniem geplaatst)

bedoel op de potgrond en niet op de bodem van de pot ;

zo, 12/10/2008 - 18:06
don78

Het enige wat ik weet is dat het die cocopeat is van ecostyle. Ik ben ook erg benieuwd waarom de gaten in de onderkant van de pot opeens onder de schimmel zaten. Ik ben vrij zuinig met water geven dus vochtigheid kan het volgens mij niet zijn. Verder staan ze op kamertemperatuur met een luchtvochtigheid van zo'n 60 a 65%.

Onderwerp gesloten