Schimmelziekte vuur

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/04/2008 - 16:57
waterland

Schimmelziekte vuur

Onze boom uit Frankrijk (een zogenaamde slaapboom of Albizia julibrissin)heeft een schimmelziekte vuur genaamd. Dit is een schimmel die in dood hout gaat zitten. Waarschijnlijk veroorzaakt omdat wij de boom hebben gesnoeid. Wij hebben nu verscheidene dingen al geprobeerd. Maar niets helpt tot nog toe. Weet hier iemand iets voor. Het is onze lievelingsboom, dus we proberen van alles. Hoop dat iemand hierop reageerd.

Schimmelziekte vuur
vr, 25/04/2008 - 11:35
birdwatcher

Vuur is geen schimmel maar een bacterieziekte,in alle dood hout gaat schimmel zitten,is dit een schimmel die het levende hout ook aantast of alleen het dode. zie je ook rode spikkels oid?
zijn na het snoeien stompen blijven staan?

gr Dirk.

vr, 25/04/2008 - 16:57
waterland

Ja, inderdaad het begon met roze rode stippeltjes in een stomp. Deze uiteindelijk weggehaald, maar toen kwam het op meerdere plekken waar wij ook gesnoeid hadden. Ik had al vernomen dat wij dit waarschijnlijk niet goed gedaan hadden. Maar ja dat is achteraf. Nu zitten wij met dit probleem. Uiteindelijk heeft hij de nu perfecte vorm, maar nu zit hij dus vol met spikkeltjes. Wij hadden het advies gekregen om dit helemaal weg te halen en insmeren met wondbalsem. Dit hebben wij gedaan, maar daar komt het weer doorheen. Dus wat nu?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag