skimmia dood?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/07/2006 - 22:32
tuinfan

skimmia dood?

De bladeren van de skimmiainfo-icon in mijn voortuin worden steeds geler en beginnen nu af te vallen. De plant staat beschut en krijgt alleen 's morgens zon. Is er nog hoop dat het weer goed komt of kan ik hem het beste eruit halen. Wat is er misgegaan?

vr, 07/07/2006 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk heeft uw skimmiainfo-icon last van verwelkingsziekte. Hier is volgens mij weinig aan te doen. Geleidelijk aan zullen meerdere takken gaan afsterven waardoor hij er niet meer uitziet. Vaak genoeg sterft de hele plant af. Misschien hebben andere forumlezers andere ervaringen.

(N.B. Wat de vraagsteller beschrijft is dus duidelijk anders dan het feit dat de plant niet in zure grond staat of teveel in de zon staat. In dat geval worden de bladen geel maar vallen niet een-twee-drie af.)

Gegroet, de tuinprins

vr, 07/07/2006 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt helemaal. Je kunt nog proberen de aangetaste takken weg te knippen en de struik hersteld zich dan ogenschijnlijk. Na een paar jaar gaat het vaak toch verder. Beter de Skimmiainfo-icon rooien.

di, 11/07/2006 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dankjewel voor jullie snelle reactie. De plant is dankzij de harde regenbuien al bijna de helft van zijn bladeren kwijt, er zit dus niks anders op dan hem eruit halen. Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag