Bloemknoppen? + ID

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/07/2006 - 22:11
yellow

Bloemknoppen? + ID

Hallo,ik heb gisteren enkele babycactusjes cadeau gekregen (van mijn Ma:-),en er is een raar gevalletje bij.....Op de foto zie je een aantal groene aanhangseltjes en ik vroeg mij af : zijn dit nu bloemknoppen of wat?Ik zou het raar vinden omdat zo'n cactusje toch nog veel te jong (klein) is om te bloeien....In diezelfde winkel werden (mexicaanse) cactusjes verkocht met een hoedje op!?....Daarom dacht ik eventjes dat die groene dingen opgestoken versierseltjes waren-ik heb er zelfs aan getrokken haha maar ze zaten stevig vast LOL !Dus nu 2 concrete vragen: is mijn gedacht dat dit plantje een Mammillaria nana subsp. duwei is,correct?Ik heb namelijk zo'n Mammillaria (zijnde geindentificeerd door iemand van dit forum-waarschijnlijk door Willy;-) die een grote gelijkenis vertoont met dit kleine succulentje; en vraag 2: wat zijn die groene aanhangseltjes?

alvast bedankt!

Marc

Bloemknoppen? + ID
za, 08/07/2006 - 01:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer hoor dat zijn geen echte bloemen maar het zijn spelden met een bloemknopje er boven op .
Deze worden in de plant geprikt

zo, 09/07/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Marc,

Zoals hierboven, de groene aanhangsels zijn nep. Cactussen met bloem (echt of nep) verkopen beter als zonder bloem.

Kleine cactusjes zijn erg moeilijk te identificeren, als ze groter worden kunnen ze er geheel anders uit gaan zien. Maak nog eens een foto als hij echt bloeit, dan is het wat makkelijker.

gr. Jurgen

do, 13/07/2006 - 14:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad, dit zijn droogbloemen en niet enkel die bloemen zijn droog, maar ik vrees dat je cactusje zelf ook zodanig droog is dat ie zelfs dood is. Het was een Mammillaria duwei.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag